Gå direkt till innehållet
Meny

Våra e-tjänster för varumärken och mönsterrätt förnyades

Patent- och registerstyrelsen (PRS) har infört förnyade e-tjänster för varumärken och mönsterrätt. Tjänsterna gör det lättare att söka och inneha varumärken och mönsterrätt och ger också en förbättrad användarupplevelse.

Tjänsternas förnyade användargränssnitt innehåller nya funktioner som gör det enklare att upprätta ansökningar. Exempel på sådana funktioner är AI-assisterad beteckningssökning för att välja varor och tjänster samt möjlighet att fylla i kunduppgifter från företags- och organisationsdatasystemet på ytj.fi.

En utgångspunkt för förnyelsen av tjänsterna har varit den feedback vi fått från våra kunder om våra gamla tjänster. Under utvecklingsarbetet har kunder också testat tjänsterna.

Bättre underhållbarhet och modernt utseende

I tjänsterna utnyttjar vi ny teknologi för att säkerställa att tjänsterna är åtkomliga samt enkla att driva och utveckla också i fortsättningen. På samma gång har vi förbättrat tjänsternas tillgänglighet.

De nya e-tjänsterna finns här:

E-tjänsten för varumärken

E-tjänsten för mönsterrätt


Förnyelsen av tjänsterna har genomförts som en del av det internationella samarbetet av Europeiska unionens nätverk för immateriella rättigheter (EUIPN). EUIPN är ett nätverk som består av EU:s immaterialrättsmyndighet (EUIPO) och EU:s nationella myndigheter.

Utskriftsversion Uppdaterad 16.08.2024