Hakuohjeet

Vapaa tekstihaku

Voit hakea vapaalla tekstihaulla tiettyä sanaa tai merkkijonoa. Vapaa tekstihaku hakee kyseistä merkkijonoa näistä kentistä:

 • tavaramerkin sanat
 • hakijan/haltijan nimi
 • asiamiehen nimi
 • hakemusnumero
 • rekisterinumero

Sana- tai merkkijono sellaisenaan hakee ainoastaan merkit, joissa kyseinen sana- tai merkkijono on irrallisena. Jos haluat hakea myös sanan keskellä olevaa merkkijonoa, on käytettävä katkaisumerkkiä (*). Katkaisumerkkiä voi käyttää merkkijonon alussa, lopussa tai molemmissa.

Hakuehdoissa voi antaa myös useampia hakusanoja. Näitä voi yhdistää OR-, AND- ja NOT-ehdoilla. Jos sanojen väliin jättää tyhjän, se tulkitaan OR-ehdoksi, ja haku etsii jommankumman ehdon täyttävät merkit. Jos haluaa hakea merkkejä, joissa on molemmat haetut sanat, väliin on laitettava AND. Vapaan tekstihaun hakusanoina ei voi käyttää edellä mainittuja sanoja.

Tarkennettu haku

Valitsemalla tarkennetun haun voit kirjoittaa hakusanoja haluamiisi kenttiin. Voit myös käyttää haussa yhtä tai useampaa hakukenttää.

Merkin sanat
Hae täsmällistä sanayhdistelmää laittamalla sanat lainausmerkkien " " sisään. Esimerkki: "r-kioski" hakee tavaramerkit, joissa esiintyy sanat R ja kioski.

Katkaisumerkki on *. Voit käyttää sitä sanan alussa ja/tai lopussa. Esimerkki: haku super tuo vain merkit joissa on sana Super sellaisenaan. Kun taas haku super* tuo tulokseksi myös merkit, jotka alkavat sanalla super, kuten superman tai superia.

Hakija/Haltija
Hae täsmällistä nimeä laittamalla hakemasi merkkijono lainausmerkkien " " sisään. Esimerkiksi haku "A-lehdet Oy" tuo vain merkit, joissa hakijana on A-lehdet Oy. Kun taas haku A-lehdet tuo kaikki, joihin sisältyy joko kirjain A tai sana lehdet.

Nykyinen tila

Haun voi rajoittaa koskemaan vain tietyssä tilassa olevia hakemuksia. Tilatieto kertoo, onko hakemus kansallinen vai kansainvälinen, ja onko hakemus esimerkiksi vireillä, rekisteröity tai peruutettu. Voit valita useampia tiloja esimerkiksi painamalla näppäimistön Ctrl-nappulaa yhtä aikaa, kun klikkaat hiirellä. Jos et halua rajoittaa hakua tilan perusteella, jätä kenttä tyhjäksi. Valitut tilat tulevat näkyviin myös tarkennetun haun yläpuolella olevaan Vapaa tekstihaku -kenttään. Voit poistaa tilavalinnat valitsemalla alasvetovalikosta tyhjän rivin (ylimmäisenä)

Tavara- tai palveluluokat

Katso luokkien sisältämät tavarat ja palvelut.

Huomio! Kun haet merkkejä palveluluokissa 43-45, valitse mukaan myös luokka 42, koska luokkien 43-45 palvelut luokiteltiin luokkaan 42 ennen vuotta 2002.

Kuvioluokitus

Tavaramerkeissä esiintyviä kuvioaiheita luokitellaan Wienin kansainvälisen kuvioluokitussopimuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että erilaisille kuvioaiheille, kuten esim. taivaankappaleille tai eläinaiheille on omat luokkansa.
Näiden luokkien avulla on mahdollista etsiä esim. merkkiä, jossa ei ole yhtään sanaa/kirjainta, mutta siinä on esim. aurinko ja ihminen tai ihmisen ruumiin osia. Tällaisen kuvion sisältävät merkit löytyvät luokasta 1.3.7 (Sun with human beings or parts of the human body).
Wienin kuvioluokitus

Haun tulos

Hakutulos näyttää korkeintaan 1000 merkin tiedot. Jos hakusi antaa yli 1000 tulosta, tarkenna hakuehtoja.
Tuloksena saat luettelon hakuehdot täyttävistä merkeistä. Luettelossa näkyvät tiedot:

 • hakemusnumero (kansainvälisissä rekisteröinneissä näkyvä W-alkuien hakemusumero on PRH:n käyttämä epävirallinen hakemusnumero)
 • rekisterirekisterinumero (kansallinen tai kansainvälinen)
 • hakemuksen tai rekisteröinnin nykytila
 • merkin sanat
 • tavaramerkki, jos siihen liittyy kuvio tai sana on tyylitelty
 • hakijan tai haltijan nimi
 • tavara- tai palveluluokat

Voit järjestää haun nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla kentän otsikkoa (Hakemusnumero, Rekisterinumero, Nykyinen tila, Merkin sanat, Merkki, Hakija/Haltija tai Luokat). Valitun otsikon oikealle puolelle tulee pieni nuolimerkki, josta näet, mikä otsikoista on valittuna.

Tulosten ensimmäisessä kentässä oleva hakemusnumero toimii linkkinä kyseisen merkin tarkempiin tietoihin.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.12.2019