Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tavaramerkin hinnastot ja maksuohjeet

Tavaramerkkihakemusten ja -rekisteröintien hinnasto

Hakemusmaksujen maksaminen on hakemuksen vireilletulon ehdoton edellytys. Kun teet hakemuksen sähköisessä palvelussa, maksat myös maksun palvelussa. Tavaramerkkihakemuksen saa jättää paperilla tai sähköpostin liitteenä vain erityisestä syystä.

Hakemusmaksuja ei palauteta hakijalle, vaikka hakemus hylätään tai se jätetään sillensä. Maksuja ei palauteta myöskään silloin, kun hakija itse peruuttaa hakemuksensa.

Nämä julkisoikeudelliset maksut ovat arvonlisäverottomia.

Maksut perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön asetukseen PRH:n maksullisista suoritteista.Löydät linkin voimassa olevaan maksuasetukseen "PRH:ta koskeva lainsäädäntö" -sivulta.

Laajalti tunnettujen tavaramerkkien maksullisuus

Maksut perustuvat PRH:n 6.6.2007 antamaan päätökseen, jolla on perustettu laajalti tunnettuja tavaramerkkejä koskeva luettelo.

Hakemusmaksun maksaminen on hakemuksen vireille tulon ehdoton edellytys. Kopio maksukuitista on liitettävä hakemukseen.

Hakemusmaksua ei palauteta hakijalle, vaikka hakemus ei johtaisi luettelomerkintään. Maksuja ei palauteta myöskään silloin, kun hakija itse peruuttaa hakemuksensa.

Kun PRH on käsitellyt hakemuksen ja hyväksyy sen luetteloon, tulee hakijan maksaa vielä luetteloon merkintämaksu.

Nämä liiketaloudelliset maksut sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Tavaramerkkitutkimusten ja -tiedonhakujen hinnasto

Tutkimus- ja tiedonhakumaksut perustuvat Patentti- ja rekisterihallituksen antamaan päätökseen, joka on annettu työ- ja elinkeinoministeriön Patentti- ja rekisterihallituksen maksullisisista suoritteista antaman asetuksen nojalla. Nämä liiketaloudelliset maksut sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Tutkimustulokset ja -raportit toimitetaan yleensä sähköpostitse. Lasku lähetetään erikseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 08.06.2021