Neuvonta luokitusasioissa

Tavara- ja palveluluettelon laatiminen on ehkä haastavin ja aikaa vievin vaihe tavaramerkkihakemuksen tekemisessä. Se on kuitenkin erittäin tärkeä vaihe, koska tavara- ja palveluluettelo määrittää tavaramerkkisuojan laajuuden.

Tutustu ensin näillä sivuilla oleviin ohjeisiin. PRH:n luokitusneuvontaan kannattaa olla yhteydessä, jos näiltä sivuilta ei löydy vastausta kysymykseesi tai tavara- ja palveluiden luokitus on jäänyt vielä epäselväksi. Näin saat parhaan hyödyn asiantuntijoiden neuvonnasta. Luokitusneuvontaan kannattaa olla yhteydessä ennen kuin ryhdyt täyttämään hakemusta.

Neuvonnan rajat

Luokitusneuvonnan asiantuntijat antavat ohjeita tavara- ja palveluluettelon laatimiseen sekä neuvovat nimikkeiden valinnassa. He neuvovat myös yleisemmin luokituksen merkityksestä tavaramerkkihakemuksessa.

Luokitusneuvojat eivät laadi tavara- ja palveluluetteloita eivätkä ennakkotarkasta niitä. Luokitusneuvojat eivät myöskään voi auttaa kysymyksissä, jotka koskevat tavaramerkin oikeudellisia vaikutuksia tai liittyvät tavaramerkin mahdollisiin rekisteröinnin esteisiin ja niiden arviointiin.

Luokitusneuvonnan yhteystiedot

- puh. 029 509 5251
- luokitusneuvonta@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 30.09.2021