Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelo

Luettelo laajalti tunnetuista tavaramerkeistä sisältää hakemusvaiheessa olevat ja luetteloon jo hyväksytyt tavaramerkit. Luetteloon hyväksytään hakemuksesta Suomessa tavaramerkkilain mukaisesti laajalti tunnettuja tavaramerkkejä (tavaramerkkilaki 5 ja 13 §).

Uutuustutkimukset ja sekoitettavuustutkimukset on tavaramerkkiriitojen välttämiseksi syytä tehdä myös tämän luettelon osalta, koska luetteloon voidaan ottaa sellaisiakin merkkejä, joita ei löydy tavaramerkkitietokannasta. Lisäksi luetteloon otetuilla merkeillä on tyypillisesti tavaramerkkiluokituksen rajat ylittävä suoja.

Hakuohjeet ja tietopalvelun sisältö

Laajalti tunnettuja tavaramerkkejä koskeva tietopalvelu sisältää hakemusvaiheessa olevat ja luetteloon jo hyväksytyt laajalti tunnetut tavaramerkit. Luetteloon hyväksytään hakemuksesta Suomessa tavaramerkkilain mukaisesti laajalti tunnettuja tavaramerkkejä.

Klikkaamalla "HAE" saat listan kaikista luetteloon hyväksytyistä tai vireillä olevista merkeistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea merkin sanalla, haltijan nimellä tai numerolla.

Hakutuloslistalla kunkin merkin kohdalla näkyy merkin käsittelyn nykyinen tila. Jos merkillä on rajattu kohderyhmä, myös se näytetään. Merkin numeroa klikkaamalla saat merkistä enemmän tietoa.

Lisätiedoissa hakemusvaiheessa olevista merkeistä näytettävät tiedot voivat tarkentua käsittelyn aikana. Tällaisia tietoja ovat kohderyhmä, tavarat tai palvelut, joille merkki on tullut tunnetuksi, merkinselitys ja väriselitys.

Kohderyhmä ja tavarat tai palvelut, joille merkki on tullut tunnetuksi, näytetään vain, jos kohderyhmä on rajattu.

Käyttöehdot

Luettelon tiedot pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisina ja oikeina, mutta PRH ei ota vastuuta järjestelmässä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, tietojen tulkinnasta tai niiden perusteella tehdyistä toimenpiteistä.

PRH pidättää itsellään oikeuden muuttaa palvelun sisältöä ja poistaa palvelu käytöstä.

Siirry laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.12.2020