Tilinpäätös veroilmoituksen mukana kaupparekisteriin

Tilinpäätöksen voi ilmoittaa veroilmoituksen mukana, jos yritysmuoto on joku seuraavista:

  • osakeyhtiö
  • osuuskunta
  • osuuspankki ja säästöpankki
  • keskinäinen vakuutusyhtiö.

Muut yritysmuodot ilmoittavat tilinpäätöksen suoraan kaupparekisteriin. Löydät valikosta yritysmuotokohtaiset ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin.

Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin vasta, kun se on vahvistettu

Ilmoita tilinpäätös YTJ-palvelussa suoraan kaupparekisteriin vasta, kun tilinpäätös on vahvistettu yhtiökokouksessa tai osuuskunnan kokouksessa. Siten varmistat, että PRH saa yhdellä kerralla kaikki vaadittavat tilinpäätösasiakirjat kaupparekisteriin.


Noudata Verohallinnon ohjeita tarkasti, kun jätät tilinpäätöksen veroilmoituksen mukana

Tilinpäätös ei välity Verohallinnosta PRH:n ylläpitämään kaupparekisteriin, jos et noudata tarkasti Verohallinnon antamia ohjeita.

Kun tilinpäätös on ilmoitettu täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaisesti, tilinpäätös välittyy kaupparekisteriin noin viikossa.

Verohallinto neuvoo veroilmoituksen tekemisessä ja tilinpäätösasiakirjojen liittämisessä veroilmoitukseen. Siirry Verohallinnon tilinpäätöstä koskeviin ohjeisiin vero.fi-sivuille.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yrityksen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 30.08.2022