Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Miten ilmoitat tilinpäätöksen paperilomakkeella kaupparekisteriin?

Tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on lakisääteistä. Tilinpäätösilmoitus tulee tehdä erikseen jokaiselta tilikaudelta, vaikka toimintaa ei olisi ollut. Älä ilmoita vahvistamatonta tilinpäätöstä kaupparekisteriin.

Huomaa, että tilinpäätöksen tilikauden täytyy olla sama kuin yrityksen kaupparekisteriin rekisteröity tilikausi.

Tilinpäätösilmoituksen täytyy sisältää kaikki tilinpäätösasiakirjat. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätösilmoituksen asiakirjat.

Kuka ilmoittaa?

Yrityksen kaupparekisteriin merkitty vastuuhenkilö tai hänen valtuuttamansa asiamies allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen.

Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan valtakirja.

Mitä maksaa?

Jos ilmoitat tilinpäätöksen paperilomakkeella, käsittelymaksu on 100 euroa. PRH lähettää laskun, älä maksa käsittelymaksua etukäteen. YTJ-palvelun kautta ilmoittaminen on maksutonta 8 kuukauden ajan siitä, kun tilikausi on päättynyt.

Huomaa, jos ilmoitat tilinpäätöksen rekisteriin myöhässä (eli myöhemmin kuin 8 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä), PRH lähettää viivästymisestä 100 euron laskun.

Miten ilmoitat paperilomakkeella?

Tee ilmoitus tilinpäätöksen ilmoituslomakkeella, johon liität kaikki tilinpäätösasiakirjat. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätösilmoituksen asiakirjat.

Tallenna lomake omalle koneellesi täyttämistä varten.

Avaa lomake: Tilinpäätösilmoitus kaupparekisteriin (huomaa 100 euron käsittelymaksu, kun ilmoitat lomakkeella) (pdf, 0.2 MB).

Lähetä täytetty ja allekirjoitettu tilinpäätöksen ilmoituslomake ja kaikki rekisteröitävät tilinpäätösasiakirjat samalla kertaa postitse osoitteella: Patentti- ja rekisterihallitus, Tilinpäätökset, 00091 PRH.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) kaupparekisteriin merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 02.01.2024