Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yrityksen tilinpäätös myöhässä kaupparekisteriin

Useimpien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin. Esimerkiksi osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta.

Tilinpäätös täytyy ilmoittaa myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

On yrityksen vastuulla ilmoittaa tilinpäätös määräaikaan mennessä. Määräaika ilmoittamiselle riippuu yritysmuodosta. Katso määräajat yritysmuodoittain.

Jos kuitenkin myöhästyt määräajasta, ilmoita tilinpäätös viivytyksettä kaupparekisteriin.

Huomaa seuraukset, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään:

  • PRH voi velvoittaa yrityksen vastuuhenkilön ilmoittamaan tilinpäätöksen sakon uhalla.
  • PRH voi määrätä osakeyhtiön tai osuuskunnan selvitystilaan tai poistaa sen kaupparekisteristä. Lue lisää poistomenettelystä.

Mitä maksaa?

Jos osakeyhtiö tai osuuskunta ilmoittaa tilinpäätöksen rekisteröitäväksi myöhemmin kuin kahdeksan kuukautta tilikauden päättymisestä, on käsittelymaksu 100 euroa. PRH lähettää laskun, älä maksa käsittelymaksua etukäteen.

Muille kuin osakeyhtiöille ja osuuskunnille tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta sähköistä asiointipalvelua käyttäen.

Miten ilmoitat?

Ilmoita tilinpäätös netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! Kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluunAvautuu uuteen välilehteen.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024