Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tilinpäätös kaupparekisteriin

Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö tekevät tilinpäätösilmoituksen kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä vain, kun joku seuraavista kolmesta edellytyksestä täyttyy:

  1. Yhtiömiehenä avoimessa yhtiössä tai vastuunalaisena yhtiömiehenä kommandiittiyhtiössä on osakeyhtiö.
  2. Yhtiömiehenä tai vastuunalaisena yhtiömiehenä on avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö, jonka vastuunalainen yhtiömies osakeyhtiö.
  3. Kun sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista rajoista:
  • liikevaihto 12 000 000 euroa
  • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
  • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.

Kuka ilmoittaa?

Avoimesta yhtiöstä joku yhtiömiehistä tai kommandiittiyhtiöstä joku vastuunalaisista yhtiömiehistä allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta. Avautuu uuteen välilehteen

Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.Avautuu uuteen välilehteen

Avoimen yhtiön yhtiömies tai kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies voi valtuuttaa jonkun muun allekirjoittamaan ilmoituksen YTJ-palvelussa. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Allekirjoittaminen ja valtuuttaminen YTJ-palvelussa eivät ole mahdollisia, jos yhtiömies on yritys, yhteisö tai kuolinpesä. Tee ilmoitus silloin lomakkeella (katso tarkemmat ohjeet alempana).

Mitä maksaa?

Tilinpäätöksen ilmoittaminen YTJ-palvelun kautta on maksutonta. Jos ilmoitat tilinpäätöksen paperilomakkeella, käsittelymaksu on 100 euroa. PRH lähettää laskun, älä maksa käsittelymaksua etukäteen.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! Kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Miten ilmoitat, kun yhtiömies on yritys?

Ilmoittaminen YTJ-palvelussa ei ole mahdollista, kun yhtiömies on yritys, yhteisö tai kuolinpesä. Tee ilmoitus silloin lomakkeella.

Lähetä lomakkeella tehty tilinpäätösilmoitus kaupparekisteriin joko kirjepostissa tai sähköisesti verkkolomakkeella.

Kun lähetät ilmoituksen sähköisesti verkkolomakkeella, lue ensin paperilomakkeen ohjeet (linkki ohjeisiin alla) ja kirjaudu sen jälkeen verkkolomakkeelle.

Tarvitset kirjautumiseen suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). Siirry verkkolomakkeelle Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tilinpäätös kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Huomaa, että lomakkeella tehdyn ilmoituksen käsittelyaika on pidempi kuin YTJ-palvelussa ilmoitettaessa.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024