Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tilinpäätös kaupparekisteriin

Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö tekevät ilmoituksen kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä vain, kun joku seuraavista kolmesta edellytyksestä täyttyy:

 1. Yhtiömiehenä avoimessa yhtiössä tai vastuunalaisena yhtiömiehenä kommandiittiyhtiössä on osakeyhtiö.
 2. Yhtiömiehenä tai vastuunalaisena yhtiömiehenä on avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö, jonka vastuunalainen yhtiömies osakeyhtiö.
 3. Kun sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista rajoista:
   • liikevaihto 12 000 000 euroa
   • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
   • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.

Kuka ilmoittaa?

Avoimesta yhtiöstä joku yhtiömiehistä tai kommandiittiyhtiöstä joku vastuunalaisista yhtiömiehistä allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.
Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen


Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.

Avoimen yhtiön yhtiömies tai kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies voi valtuuttaa jonkun muun allekirjoittamaan ilmoituksen YTJ-palvelussa. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.

Allekirjoittaminen ja valtuuttaminen YTJ-palvelussa eivät ole mahdollisia, jos yhtiömies on yritys, yhteisö tai kuolinpesä. Tee ilmoitus silloin paperilomakkeella.

Mitä maksaa?

Ilmoittaminen on maksutonta.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! Kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.

Huomaa: Ilmoittaminen YTJ-palvelussa ei ole mahdollista, jos yhtiömies on yritys, yhteisö tai kuolinpesä. Tee ilmoitus silloin paperilomakkeella. Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pidempi kuin YTJ-palvelussa ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.10.2022