Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön IXBRL-muotoinen tilinpäätös kaupparekisteriin

Osakeyhtiö voi ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin sähköisessä IXBRL-muodossa.

Sähköinen tilinpäätös tehdään IXBRL-kielen avulla (Inline eXtensible Business Reporting Language). IXBRL-muotoisissa tilinpäätöksissä tiedot esitetään standardien ja luokitusten mukaisesti yhtenäisellä tavalla. Tämä muun muassa vähentää riskiä siitä, että tilinpäätöksestä puuttuisi oleellisia tietoja.

Milloin ilmoitat?

Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin 8 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Kun ilmoitat sähköisen tilinpäätöksen kaupparekisteriin ennen veroilmoituksen määräaikaa, tilinpäätöstä ei tarvitse lähettää erikseen Verohallinnolle. Verohallinto saa määräajassa ilmoitetut sähköiset tilinpäätökset automaattisesti PRH:lta.

Menettely ei muuta Verohallinnolle ilmoitettavien tietojen määräaikaa. Jos yhtiö ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin veroilmoituksen määräajan jälkeen , se voi joutua toimittamaan tilinpäätöksensä erikseen myös Verohallinnolle. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätös veroilmoituksen mukana.

Mitä maksaa?

Ilmoittaminen on maksutonta 8 kuukauden ajan siitä, kun tilikausi on päättynyt.

Jos ilmoitus on myöhässä, maksu on 85 euroa. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätös myöhässä.

Miten ilmoitat?

Sähköinen tilinpäätös täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin kirjanpito-ohjelmalla, joka käyttää IXBRL-rajapintaa.

Lähetä tarvittavat IXBRL-muotoiset asiakirjat ohjelmassa. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätösilmoituksen asiakirjat.

Huomaa: Lähetä kaikki asiakirjat IXBRL-muodossa kirjanpito-ohjelmassa. Älä lähetä asiakirjoja PRH:een tai Verohallintoon pdf-tiedostoina. Katso myös alla kohta Miten täydennät tai korjaat tilinpäätöstä.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Saat rekisteriotteen yrityksen kaupparekisteriin merkittyyn postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Miten täydennät tai korjaat tilinpäätöstä?

Voit täydentää ja korjata kaupparekisteriin lähettämääsi sähköistä tilinpäätöstä. Lähetä kaikki tilinpäätösasiakirjat uudelleen IXBRL-muodossa kirjanpito-ohjelmassa.

Huomaa: Älä lähetä asiakirjoja PRH:een tai Verohallintoon pdf-tiedostoina.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 09.01.2023