Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön ja osuuskunnan tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin

Tästä löydät ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin, jos yritysmuoto on joku seuraavista:

  • osakeyhtiö ja julkinen osakeyhtiö
  • osuuskunta ja osuuspankki
  • vakuutusosakeyhtiö
  • julkinen vakuutusosakeyhtiö
  • keskinäinen vakuutusyhtiö
  • julkinen keskinäinen vakuutusyhtiö
  • eurooppayhtiö.

Ole tarkkana henkilötunnuksen ja kotiosoitteen kanssa

Älä anna henkilötunnusta ja kotiosoitetta ellei erikseen pyydetä. Älä liitä ilmoitukseen asiakirjoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja. Lue tarkemmat ohjeet, miten suojaat itseäsi ja yritystäsi huijauksilta.

Milloin ilmoitat?

Ilmoita vahvistettu tilinpäätös kaupparekisteriin 8 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Kuka ilmoittaa?

Joku hallituksen jäsenistä tai toimitusjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen. Selvitysmies allekirjoittaa ilmoituksen, jos kyse on selvitystilan jälkeisestä lopputilityksestä. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.

Hallituksen varsinainen jäsen tai toimitusjohtaja voi valtuuttaa jonkun muun allekirjoittamaan ilmoituksen. Selvitysmies voi valtuuttaa, jos kyse on selvitystilan jälkeisen lopputilityksen ilmoittamisesta. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Mitä maksaa?

Tilinpäätöksen ilmoittaminen YTJ-palvelun (ytj.fi) kautta on maksutonta 8 kuukauden ajan siitä, kun tilikausi on päättynyt.

Jos ilmoitus on myöhässä, maksu on 100 euroa. PRH lähettää laskun, älä maksa maksua etukäteen. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätös myöhässä.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Anna tilinpäätöksen tiedot. Jos yrityksellä oli voittoa tilikaudella, ilmoita voittoa koskevan yhtiökokouksen tai osuuskunnan kokouksen päätös.

Tilinpäätösilmoituksen tulee sisältää kaikki tilinpäätösasiakirjat.Siirry ohjeeseen: Tilinpäätösilmoituksen asiakirjat.

Huomio! kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Katso tilinpäätöksen ilmoittamisen opasvideo PRH:n YouTube-kanavalla.Avautuu uuteen välilehteenOsakeyhtiö voi ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin sähköisessä IXBRL-muodossa. Siirry ohjeeseen: osakeyhtiön sähköinen tilinpäätös.

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin YTJ-palvelussa ilmoitettaessa.

Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Jos olet EU-maan kansalainen, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, voit tehdä ilmoituksen sähköisesti kirjautumalla verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin.

Kirjautuessasi valitse maa, jonka tunnistusväline sinulla on käytössäsi.

Kun olet kirjautunut, valitse ilmoitettavaksi asiaksi Tilinpäätös. Anna yrityksen tiedot. Lisää ilmoituslomake ja tilinpäätösasiakirjat pdf-tiedostoina. Lähetä.

Siirry verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 03.01.2024