Miten täydennät ja korjaat tilinpäätöstä?

Voit täydentää ja korjata kaupparekisteriin lähettämääsi tilinpäätöstä.

Lähetä tilinpäätöksen rekisteröintilomake ja kaikki julkiset tilinpäätösasiakirjat yhdessä lähetyksessä kaupparekisteriin.

Sinun täytyy lähettää kaikki tilinpäätösasiakirjat uudelleen PRH:een – ei siis pelkkiä täydennyksiä tai korjattuja asiakirjoja. Näin varmistamme, että rekisteröimme tilinpäätöksen oikein.

Miten lähetät tiedot kaupparekisteriin?

Lähetä täytetty tilinpäätöksen rekisteröintilomake ja kaikki rekisteröitävät täydentävät tilinpäätösasiakirjat samalla kertaa

  • sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona osoitteella tilinpaatokset@prh.fi. Kirjoita sähköpostin aihe-kenttään yrityksen nimi ja y-tunnus. Ilmoita viestikentässä tilikausi, joita tilinpäätös koskee. Huomaa: Tilinpäätösasiakirjat ovat julkisia. Jos käytät suojattua sähköpostia, lähetä asiakirjat PRH:n kirjaamoon. Lue lisää kirjaamon yhteystiedoista.
  • postitse osoitteella: Patentti- ja rekisterihallitus, Tilinpäätökset, 00091 PRH.

Miten pyydät rekisteröidyn tilinpäätöksen poistamista kaupparekisteristä?

Lähtökohtaisesti kaupparekisteriin ilmoitetut tilinpäätökset ovat julkisia asiakirjoja. Voit pyytää meitä oikaisemaan tilinpäätösasiakirjoja, jos niissä on lain nojalla salassa pidettäviä tietoja tai tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti. Tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti esimerkiksi, jos tilinpäätösasiakirjat sisältävät toisen yrityksen asiakirjoja tai ne on rekisteröity väärälle tilikaudelle.

Perustele pyynnössäsi millä perusteella ja mitkä tilinpäätösasiakirjat tulisi poistaa julkisesti Virre-tietopalvelustamme saatavilla olevista tilinpäätösasiakirjoista. Huomaa, jos asiakirjat eivät ole lain nojalla salassa pidettäviä, oikaistut asiakirjat ovat saatavilla pyynnöstä.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta, jos tilinpäätös ilmoitetaan kaupparekisteriin laissa säädetyssä määräajassa. Myöhässä ilmoitettujen tilinpäätösten rekisteröinnistä veloitamme 85 euron käsittelymaksun.

Maksu koskee myös tilinpäätöksiä, joita koskeva virheellinen rekisterimerkintä on asiakkaan pyynnöstä oikaistu ja poistettu saatavilta Virre-tietopalvelustamme ja uusi tilinpäätös rekisteröidään myöhemmin kuin laissa säädetyssä määräajassa. Lähetämme myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä laskun. Myöhästyneen tilinpäätöksen käsittelymaksu koskee vuonna 2019 ja sen jälkeen päättyneitä tilikausia. Maksua ei makseta etukäteen, vaan lähetämme laskun sen jälkeen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Lähetä pyyntö sekä mahdolliset korvaavat tilinpäätösasiakirjat samalla kertaa

  • sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona osoitteella valvonta@prh.fi. Kirjoita sähköpostin aihe-kenttään yrityksen nimi ja Y-tunnus.
  • postitse osoitteella: Patentti- ja rekisterihallitus, YY / Oikeudellinen yksikkö, 00091 PRH
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 04.05.2022