Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimiyrittäjän) tilinpäätös kaupparekisteriin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimiyrittäjä) ilmoittaa tilinpäätöksen vain, kun sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista rajoista:

  • liikevaihto 12 000 000 euroa
  • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
  • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.

Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Kuka ilmoittaa?

Yksityinen elinkeinonharjoittaja allekirjoittaa ilmoituksen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.Avautuu uuteen välilehteen

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi myös valtuuttaa jonkun toisen allekirjoittamaan ilmoituksen. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta. Avautuu uuteen välilehteen

Mitä maksaa?

Tilinpäätöksen ilmoittaminen YTJ-palvelun kautta on maksutonta. Jos ilmoitat tilinpäätöksen paperilomakkeella, käsittelymaksu on 100 euroa. PRH lähettää laskun, älä maksa käsittelymaksua etukäteen.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Katso tilinpäätöksen ilmoittamisen opasvideo PRH:n YouTube-kanavalla.Avautuu uuteen välilehteenSiirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pidempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024