Yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimiyrittäjän) tilinpäätös kaupparekisteriin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimiyrittäjä) ilmoittaa tilinpäätöksen vain, kun sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista rajoista:

  • liikevaihto 12 000 000 euroa
  • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
  • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.
Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Kuka ilmoittaa?

Yksityinen elinkeinonharjoittaja allekirjoittaa ilmoituksen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.
Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen


Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi myös valtuuttaa jonkun toisen allekirjoittamaan ilmoituksen. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.

Mitä maksaa?

Ilmoittaminen on maksutonta.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pidempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.10.2022