Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Patentin hinnastot ja maksuohjeet

Kaikki hinnastot löytyvät sivun vasemmasta valikosta (pienillä näytöillä valikko löytyy sivun yläosasta).

Maksut perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön asetukseen PRH:n maksullisista suoritteista. Löydät linkin voimassa olevaan maksuasetukseen ”PRH:ta koskeva lainsäädäntö”-sivulta.

Maksun voi maksaa seuraavilla tavoilla:

  • tilisiirtona PRH:n pankkitilille
  • henkilökohtaisesti maksukortilla tai MobilePay -sovelluksella PRH:n asiakaspalvelupisteessä (ei käteisellä, vain ajanvarauksella)
  • verkkomaksuna luottokortilla, kun kansallinen patenttihakemus tehdään PRH:n sähköisessä palvelussa.


Tilatut todistukset ja rekisteriotteet sekä tieto- ja tutkimuspalvelut maksetaan PRH:n lähettämän laskun perusteella. Etuoikeustodistusmaksuissa yritykset voivat ilmoittaa etuoikeustodistuspyynnön yhteydessä maksutavaksi laskun sijaan maksupalvelun.

PRH:n pankkitilit, joille maksut voidaan maksaa

Pankki Tilinro (IBAN) BIC-koodi
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike FI34 8919 9710 0007 32 DABAFIHH
Nordea Bank Oyj FI97 1660 3000 1042 27 NDEAFIHH

Patentti- ja rekisterihallituksen
Y-tunnus 0244683-1
ALV-tunnus FI02446831

Uudet hakemukset

Uusiin hakemuksiin liittyvät maksut voi suorittaa hakemuksen jättämisen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti voi odottaa virastosta lähetettävää maksukehotusta, joka sisältää myös maksamiseen tarvittavan viitenumeron. Ensimmäisessä tapauksessa tiedon maksusta voi toimittaa virastoon joko kuittikopiona tai merkitsemällä pankkimaksun viestikenttään "Uusi patenttihakemus" sekä tiedon hakemukseen merkitystä hakijasta.

Erääntyvien maksujen tiedot patenteille ja julkisille patenttihakemuksille

Seuraavan kuuden kuukauden sisällä erääntyvien maksujen tiedot, kuten viitenumeron, saat Patenttitietopalvelusta hakemalla patentti- tai hakemusnumerolla. Patenttitietopalvelusta löydät myös Suomessa voimaansaatettujen eurooppapatenttien vuosimaksutiedot. Eurooppapatenttien erääntyvät vuosimaksut löytyvät Patenttitietopalvelusta vasta kun PRH on kuuluttanut eurooppapatentin.

Siirry Patenttitietopalveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Maksaminen ulkomailta

Maksettaessa PRH:n tilille ulkomaisen pankin tililtä on huomioitava mahdolliset pankkien perimät välityskulut. On tärkeää, että määräaikaan mennessä suoritettu maksu saapuu PRH:n tilille täysimääräisenä. PRH ei lähetä maksukehotuksia ulkomaille, ja esimerkiksi vuosimaksujen maksaminen ajallaan on patentinhaltijan vastuulla. Jos maksat samalla kertaa useita patentteja, hakemuksia tai lisäsuojatodistuksia koskevia vuosimaksuja, tulee tarkempi erittely maksuista lähettää sähköpostilla osoitteeseen vm(a)prh.fi.

Ulkomaiset yritykset voivat varmistaa maksujen nopean saapumisen PRH:lle ja välttää välityskulut ottamalla käyttöön PRH:n maksupalvelun ja asiakastilin. Lue lisää asiakastilistä.

Maksamista koskevat tiedustelut

Maksamiseen ja maksuihin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä neuvonnan puoleen. Neuvonnan yhteystiedot.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 08.02.2023