Gå direkt till innehållet
Valikko

Be om prioritetsintyg

För att kunna utnyttja din prioritet måste du bevisa den med ett prioritetsintyg. Prioritetsintyget utfärdas av den patentmyndighet som tog emot din patentansökan.

Hos Patent- och registerstyrelsen (PRS) kan du beställa ett prioritetsintyg i ett fritt formulerat e-postmeddelande eller brev. Se till att du tydligt uppger vilken patentansökan din begäran avser och vilken adress vi ska skicka intyget och fakturan till. Företag som använder vår Betalningstjänst kan meddela att de betalar intyget via tjänsten istället för att betala mot faktura. Avgifterna för prioritetsintyg visas i Betalningstjänst endast på begäran. När du ber om ett prioritetsintyg, uppge att du vill betala intyget via Betalningstjänst. Läs mer om Betalningstjänst.

Om du tänker ansöka om patent vid flera patentverk, be oss skicka ett tillräckligt antal prioritetsintyg. Prioritetsintyget är avgiftsbelagt, och vi tar också eventuellt ut ett expeditions- och faktureringstillägg beroende på leveranssätt. Se avgifterna i vår prislista.

Du kan också be att PRS laddar upp ditt prioritetsintyg i WIPO-tjänsten Digital Access Service (DAS). Om du vill att intyget ska laddas upp i DAS, ange tydligt en e-postadress dit ett lösenord ska skickas.

E-post: registratur@prh.fi

Postadress:

Patent- och registerstyrelsen

00091 PRH

Utskriftsversion Uppdaterad 08.02.2023