Gå direkt till innehållet
Meny

Elektroniskt utbyte av prioritetsintyg mellan patentverk – Digital Access Service (DAS)

Digital Access Service (DAS) är WIPOs elektroniska bibliotek för prioritetsintyg. DAS möjliggör utbyte av prioritetsintyg mellan patentmyndigheter.

Du behöver inte själv skicka prioritetsintyget till ett annat patentverk. Istället kan du vid beställningen av intyget be att det laddas upp i DAS för att sedan hämtas av det patentverk som behöver intyget. Tjänsten garanterar datasäkerheten, och endast de till systemet godkända patentmyndigheterna har tillgång till den.

Prioritetsintyg för nationella patentansökningar, PCT-ansökningar och nyttighetsmodellansökningar kan laddas upp i DAS-systemet.

PRS prioritetsintyg till andra patentverk

Skicka till oss en fritt formulerad prioritetsintygsbeställning och meddela tydligt att du vill att intyget laddas upp i DAS. Ange även din e-postadress. Efter att vi har laddat upp intyget i DAS får du ett lösenord (access code) till den e-postadress som du angav. Lämna sedan lösenordet till den myndighet som ska hämta ditt prioritetsintyg.

Priset på ett prioritetsintyg som laddas upp i DAS är detsamma som priset på ett pappersintyg. Vid behov kan du i samma beställning beställa även papperskopior. Se vår prislista.

Prioritetsintyg från andra patentverk till PRS

När du vill att vi från DAS hämtar prioritetsintyg som andra patentmyndigheter har utfärdat till dig, ska du skicka oss en begäran med följande uppgifter:

typ av ansökan (nationellt patent, PCT eller nyttighetsmodell)

landskod

ansökningsnummer

prioritetsdag

lösenordet (access code) till DAS-tjänsten.

Ytterligare information:

En förteckning över de patentmyndigheter som är anslutna till tjänsten och annan information om DAS hittar du på WIPOs webbplats.Öppnas i en ny flik

Har du frågor eller tekniska problem kring DAS kan du vända dig till WIPOs stöd för e-tjänster. Se kontaktuppgifterna.Öppnas i en ny flik

Utskriftsversion Uppdaterad 18.01.2024