Gå direkt till innehållet
Valikko

Pappersblanketter

Om möjligt lämna in din etableringsanmälan för enskild näringsidkare (företagare med firma) i e-tjänsten på ytj.fi. Det är snabbare och billigare än att använda pappersblankett. Läs mer om att starta "firma" på nätet.

Vad kostar pappersanmälan?

Etableringsanmälan på pappersblankett kostar 115 euro. Pappersanmälan om bifirma kostar 115 euro per bifirma. Läs mer om bifirma.

Betala avgiften på förhand och bifoga kvittot till din anmälan. Läs mer i våra betalningsanvisningar.

Hur anmäler jag?

Du behöver blankett Y3 och en personuppgiftsblankett.

Med personuppgiftsblanketten anmäler du dina identifieringsuppgifter till handelsregistret. Se till att inte skriva personbeteckningar eller hemadresser till utomlands bosatta på andra anmälningsblanketter. Anmäl inte hemadresser till personer som bor i Finland. Läs mer om personuppgifter.

Blanketten undertecknas av näringsidkaren eller den person som han eller hon har bemyndigat. Om en bemyndigad person undertecknar anmälan, bifoga en blankofullmakt i original eller en styrkt kopia av en individualiserad fullmakt.

Läs först ifyllningsanvisningarna.Öppnas i en ny flik Fyll sedan i och skriv ut följande blanketter: Y3 och personuppgiftsblanketten.Öppnas i en ny flik

Om du redan har ett FO-nummer som näringsidkare (om till exempel företaget redan finns i något av Skatteförvaltningens register), ska du anmäla dig till handelsregistret genom att fylla i blankett Y6 och personuppgiftsblanketten. Bekanta dig först med ifyllningsanvisningarna.Öppnas i en ny flik Fyll sedan i och skriv ut följande blanketter: Y6 och personuppgiftsblanketten. Öppnas i en ny flik

Utskriftsversion Uppdaterad 24.08.2021