Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön ohjattu perustamispaketti YTJ-palvelussa (palvelu luo asiakirjat)

Perusta osakeyhtiö sähköisesti YTJ-palvelussa. Tällä sivulla on ohjeet osakeyhtiön ohjattuun perustamispakettiin YTJ-palvelussa. Palvelu luo yhtiölle perustamissopimuksen ja vakiomuotoisen yhtiöjärjestyksen.

Valitse YTJ-palvelussa ohjattu perustamispaketti, kun:

  • Osakkeilla ei ole merkintähintaa, ja osakepääoma on 0 euroa.
  • Kaikki osakkeenomistajat ovat täysi-ikäisiä henkilöitä.
  • Kaikilla osakkeenomistajilla, hallituksen jäsenillä ja mahdollisella toimitusjohtajalla on suomalainen henkilötunnus ja lisäksi joku näistä: henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).
  • Mahdollisilla tilintarkastajilla, prokuristeilla ja edustamiseen oikeutetuilla henkilöillä on suomalainen henkilötunnus.
  • Vakiomuotoinen yhtiöjärjestys riittää.

Muussa tapauksessa valitse YTJ-palvelussa osakeyhtiön perustamisilmoitus (lisäät itse laaditut asiakirjat). Lue lisää osakeyhtiön perustamisilmoituksesta YTJ-palvelussa.

Kuka ilmoittaa ja allekirjoittaa?

Hallituksen jäsen tai varajäsen allekirjoittaa perustamisilmoituksen. Jos perustettavalla yhtiöllä on prokuristeja tai edustamiseen oikeutettuja, kaikkien hallituksen jäsenten täytyy käydä palvelussa allekirjoittamassa ilmoitus.

Kaikki osakkeenomistajat käyvät palvelussa allekirjoittamassa perustamissopimuksen.

Kaikki hallituksen jäsenet ja mahdollinen toimitusjohtaja käyvät palvelussa allekirjoittamassa vakuutuksen osakeyhtiölain noudattamisesta.

Milloin ilmoitat?

Tee ohjattu perustamispaketti YTJ-palvelussa loppuun 60 päivän kuluessa siitä, kun aloitat ilmoittamisen. Muuten ilmoitus ja samalla osakeyhtiön perustaminen raukeavat eli yhtiötä ei synny.

Miten ilmoitat?

YTJ-palveluun kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Kun olet kirjautunut YTJ-palveluun, valitse etusivulta Yrityksen perustaminen ja sen jälkeen Perusta osakeyhtiö -kohdasta Ohjattu perustamispaketti. Huomaa: Uudistamme YTJ-palvelua, ja siirryt tässä vaiheessa palvelussa uusiin näkymiin.

Ilmoitat palvelussa seuraavat tiedot:

Tosiasiallinen edunsaaja voi olla myös ulkomainen henkilö. Ilmoita silloin hänen syntymäaikansa ja kotiosoitteensa ja liitä passikopio tai muu todistus henkilöllisyydestä.

Huomaa: Jos joltakin muulta henkilöltä kuin tosiasialliselta edunsaajalta puuttuu suomalainen henkilötunnus, et voi perustaa osakeyhtiötä ohjatulla paketilla. Siirry YTJ-palvelun etusivulle ja valitse ”Yrityksen perustaminen” ja sen jälkeen ”Osakeyhtiön perustamisilmoitus”.

Lue luvista Euroopan talousalueen ulkopuolella pysyvästi asuville.

Palvelu luo perustamissopimuksen ja vakiomuotoisen yhtiöjärjestyksen.

Mitä maksaa?

Hinta netissä on 280 euroa, jonka maksat YTJ-palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen.
Aputoiminimi maksaa 70 euroa / aputoiminimi. Lue lisää aputoiminimestä.

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta Virre-tietopalvelun ilmoitushausta. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.Avautuu uuteen välilehteen


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 06.02.2024