Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön muutosilmoitus

Osakeyhtiön täytyy tehdä muutosilmoitus kaupparekisteriin, jos rekisteröidyt tiedot muuttuvat.

Monet osakeyhtiön päätöksistä tulevat voimaan rekisteröinnillä.

Kaupparekisteritietoja käytetään osakeyhtiöiden edustajien ja taustatietojen tarkistamiseen. Ilmoittamalla yhtiö varmistaa, että kaupparekisteristä on saatavilla yhtiön tosiasiallista tilannetta vastaavaa tietoa.

Siirry Virre-tietopalveluun tarkastamaan osakeyhtiön tiedot ennen muutosilmoituksen tekemistä.Avautuu uuteen välilehteen

Huomioithan myös, että kaikki muutosilmoituksella ilmoitetut tiedot rekisteröidään samanaikaisesti.

Mitä ilmoitat?

Ilmoita kaupparekisteriin

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Tutustu ilmoittamisen opasvideoihin YouTube-kanavallamme.Avautuu uuteen välilehteen

Kun olet ilmoittanut osakeyhtiön toimivan sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin, osoitteeseen lähetetään automaattisesti sähköpostiviesti, kun yhtiön muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Lue lisää, miten voit seurata yrityksesi tietojen muutoksia kaupparekisterissä.

Siirry YTJ-palveluun tekemään osakeyhtiön muutosilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Miten toimit, jos et voi tehdä ilmoitusta YTJ-palvelussa?

Kaikkia osakeyhtiön ilmoituksia tai hakemuksia kaupparekisteriin ei voi tehdä YTJ-palvelussa. Myöskään toisen EU-maan kansalainen ei voi tehdä ilmoitusta YTJ-palvelussa, jos hänellä ei ole suomalaista henkilötunnusta ja suomalaista tunnistusvälinettä. Näissä tilanteissa tee ilmoitus tai hakemus verkko- tai paperilomakkeilla. Lue lisää ilmoittamisesta lomakkeilla.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata Virre-tietopalvelussa osakeyhtiön muutosilmoituksen käsittelytilannetta kaupparekisterissä.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.02.2024