Gå direkt till innehållet
Meny

Ändringar i varumärkesklassificeringen från 1 januari 2023

En ny version av Niceöverenskommelsen (NCL12-2023) träder i kraft 1 januari 2023. Den nya versionen kommer att medföra ändringar i klassrubrikerna för klasserna nedan. Syftet är att skapa klarhet i rubrikerna och samordna dem med ändringarna i den nya versionen.

  • 36. Finansiella tjänster, monetära tjänster, banktjänster; försäkringsverksamhet; fastighetsmäkleri.
  • 45. Juridiska tjänster; säkerhetstjänster för fysiskt skydd av materiell egendom och människor; dejtingtjänster, sociala nätverkstjänster online: begravningstjänster; barnpassning.

En detaljerad förteckning över de ändringar som version NCL12-2023 medför finns på WIPOs webbplats. Gå till WIPOs webbplats. Öppnas i en ny flik

Inga verkningar för de ansökningar som lämnats in före 1 januari 2023

Ändringarna ovan träder i kraft 1 januari 2023. De kommer inte att ha retroaktiv verkan och påverkar alltså inte de varumärkesansökningar som lämnats in före 1 januari 2023. Ändringarna påverkar inte designeringar av Finland i internationella registreringar och inte heller redan registrerade varumärken eller internationella registreringar som gäller i Finland.

Beteckningarna på svenska och finska i databasen TMclass kommer att uppdateras för att stämma överens med ändringarna i Niceöverenskommelsen.

För mer information kontakta
Klassificeringsrådgivning, tfn 029 509 5251, eller neuvonta.tavaramerkki(at)prh.fi


Utskriftsversion Uppdaterad 07.12.2022