Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös, jotta yritys välttyy poistamiselta kaupparekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on lähettänyt kehotuskirjeen osakeyhtiöille ja osuuskunnille, joilla tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä.

Tarkista maksutta Virre-tietopalvelusta, mitkä yrityksesi tilinpäätökset on rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalvelun Tilinpäätöshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Huomaa: PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Ilmoita tilinpäätös kirjeessä mainitussa määräajassa, jos haluat yrityksen pysyvän kaupparekisterissä. Emme myönnä lisäaikaa tilinpäätöksen ilmoittamiseen.

Katso ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamiseen ja luettelo vaadittavista tilinpäätösasiakirjoista.

Myöhästyneestä tilinpäätöksestä laskutamme käsittelymaksun 85 euroa.

Kaupparekisteristä poistaminen tai selvitystilaan määrääminen perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 13.12.2023