Siirry suoraan sisältöön
Valikko

PPH-yhteistyö Brasilian patenttiviraston kanssa käynnistyy elokuussa

PRH:n pääjohtaja Antti Riivari (vas.) ja Instituto Nacional da Propriedade Industrian virkaatekevä presidentti Júlio César Castelo Branco Reis Moreira sopivat PPH-yhteistyön aloittamisesta 10.7.2023.

Brasilian patenttivirasto INPI (Instituto Nacional da Propriedade Industrial) ja Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ovat allekirjoittaneet yhteistyöpöytäkirjan, jonka mukaan niiden välisen PPH-sopimuksen pilottikausi käynnistyy 1.8.2023. Pilottikausi kestää viisi vuotta.

PPH eli Patent Prosecution Highway on patenttivirastojen välinen sopimus, joka tarjoaa patentinhakijoille nopeamman vaihtoehdon saada ensimmäistä hakemusta vastaava patentti myönnetyksi toisessa virastossa.

Hakija voi pyytää PPH-käsittelyä Brasilian patenttivirastossa suomalaisen hakemuksen tai PRH:n tutkiman PCT-hakemuksen tutkimustulosten perusteella.

PPH-järjestelmän tarkoituksena on nopeuttaa patenttihakemusten käsittelyä ja vähentää eri maiden patenttivirastoissa tehtävää päällekkäistä tutkimustyötä. Hakija voi pyytää nopeutettua käsittelyä vastaavalle hakemukselle toisessa sopimusvirastossa, kun ensimmäisen hakemuksen vaatimukset on todettu hyväksyttäviksi ensimmäisessä virastossa.

Tarkemmat ohjeet pyynnön tekemiseen löytyvät prh.fi:n PPH-sivulta.

Lisätietoja:
Patentin neuvonta
neuvonta.patentti(a)prh.fi
ma - pe klo 9.00 - 15.00
puh. 029 509 5858

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.07.2023