Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Hyödyllisyysmallista on moneksi


Kun hyödyllisyysmalli lanseerattiin 30 vuotta sitten, siitä toivottiin apua monenlaisiin tilanteisiin jo aikaisemmin käytössä olleiden teollisoikeudellisten suojamuotojen rinnalle – joko niiden tueksi tai vaihtoehdoksi. Hyödyllisyysmalliblogin uusin kirjoitus esittelee hyödyllisyysmallin käyttöä eri tilanteissa.

Lue koko tarina ja katso esimerkkejä hyödyllisyysmallin käytöstä blogista.

Hyödyllisyysmalliblogi avaa hyödyllisyysmallien maailmaa

Hyödyllisyysmalliblogista löydät mielenkiintoisia tarinoita hyödyllisyysmalleista ja hakijoista niiden takana. Blogiin kirjoittavat alan ammattilaiset, joilla on kerrottavanaan värikkäitä kertomuksia hyödyllisyysmallin 30-vuotisen matkan varrelta.

Tietoa hyödyllisyysmalleista

Hyödyllisyysmalli on rekisteröity yksinoikeus keksinnön ammattimaiseen hyväksikäyttöön eli tuotteen valmistukseen, myyntiin, käyttöön tai maahantuontiin. Hyödyllisyysmallia voi hakea keksintöön, joka on uusi, eroaa selvästi aikaisemmin tunnetuiksi tulleista keksinnöistä sekä on teollisesti käyttökelpoinen. Hyödyllisyysmalli on tarkoitettu tuote- tai laitekeksinnöille, sitä ei voi saada menetelmä- tai käyttökeksinnölle toisin kuin patenttia.

Lisää tietoa hyödyllisyysmalleista ja hyödyllisyysmalliblogista löydät täältä.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 15.06.2022