Patenttihakemus

Aamutoimiautomaatti
Keksijät: Tatu ja Patu

Piirustus


Kuvio 1.

Aamutoimiautomaatti

Keksinnön ala

Keksinnön kohteena on itsenäisen patenttivaatimuksen mukainen aamutoimiautomaatti (1).

Tausta

Aamutoimet ovat tyypillisesti vaivalloisia suorittaa vastaheränneenä. Esimerkiksi vireystilan nostaminen, aamiaisen syöminen, peseytyminen ja pukeutuminen vaativat tahdonvoimaa, ennakointitaitoja ja järjestelykykyä, joita unisella henkilöllä ei useinkaan ole riittävästi. Aamutoimiin tuhlautuu näin kallista aikaa, ja niiden viivyttelevä suorittaminen saattaa aiheuttaa ärsytystilan kohoamista myös lähiympäristössä.

Keksinnön selostus

Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut tekniikan tasoon liittyvät ongelmat, ja saada aikaan aivan uudenlainen ratkaisu aamutoimien suorittamiselle. On yllättäen huomattu, että kaikki tarpeelliset aamutoimet voidaan automatisoida ja suorittaa tarkoituksenmukaisessa järjestyksessä siirrettävän aamutoimiautomaattimoduulin (1) sisällä. Moduulin sisällä aamutoimien kohteena olevan henkilön ei tarvitse itse tehdä mitään toimia suun avaamista ja nielemistä lukuun ottamatta. Aamutoimiautomaatin läpi kuljettuaan henkilö on kylläinen, puhdas ja valmiina lähtemään esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, harrastuksiin tai töihin.

Täsmällisemmin sanottuna keksinnölle on tunnusomaista se, mikä on esitetty itsenäisten patenttivaatimuksen tunnusmerkkiosassa. Kuviossa 1 on esitetty aamutoimiautomaattijärjestely kokonaisuudessaan. Tyypillinen keksinnön mukainen aamutoimiautomaattimoduuli (1) on siirrettävissä ja asennettavissa asuinhuoneistoon, jossa on valmiina sähköyhde aamutoimiautomaatin eri toimintoja varten. Tyypillinen aamutoimiautomaattimoduuli käsittää ainakin seuraavat osat: höyhenherätyslaite (2), tärinäherätysistuin (3), kasteluherätyslaite (4), aamiaisautomaatti (5), kasvojenpyyhintälaite (6), hampaidenpesulaite (7), kampauslaite (8), valohoitolaite (9), meikkauslaite (10), lehdenlukuelementti (11), riisumis- ja pukeutumislaite (12), paitatykki (13) ja deodorantin suihkutuslaite (14). Aamutoimiautomaatin käyttäjä voi edullisesti valita erilaisista automaatin ohjelmavaihtoehdoista aamuun parhaiten sopivan vaihtohehdon. Erilaisia ohjelmavaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi hidas hemmotteluherätys, 20 sekunnin arkiaamu, herätys ilman aamiaista, sekä aamiainen ilman herätystä.

Patenttivaatimukset

  1. Aamutoimiautomaatti (1), t u n n e t t u siitä, että aamutoimiautomaatti koostuu yhdestä tai useammasta perättäisestä laitteesta, joka suorittaa aamutoimia vastaheränneelle henkilölle, perättäisten laitteiden ollessa höyhenherätyslaite (2), tärinäherätysistuin (3), kasteluherätyslaite (4), aamiaisautomaatti (5), kasvojenpyyhintälaite (6), hampaidenpesulaite (7), kampauslaite (8), valohoitolaite (9), meikkauslaite 10), lehdenlukuelementti (11), riisumis- ja pukeutumislaite (12), paitatykki (13), tai deodorantin suihkutuslaite (14)
  2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen aamutoimiautomaatti (1), t u n n e t t u siitä, että aamutoimiautomaatti koostuu sisäänmenoaukosta (15) sekä ulostuloaukosta (16), joiden väliin aamutoimiautomaatin sisään on järjestetty aamutoimia suorittavat perättäiset laitteet, sekä näitä laitteita yhdistävät automaattiset henkilökuljettimet (17).

Tiivistelmä

Keksinnön mukaisella aamutoimiautomaatilla (1) voidaan sängystä juuri noussut henkilö herättää, syöttää, puhdistaa, riisua yöpuvusta, pukea päivävaatteisiin ja viimeistellä niin, että automaatista ulos tuleva henkilö on kylläinen, puhdas ja valmiina päivän haasteisiin. Aamutoimiautomaatti voi koostua perättäisistä laitteista, jotka suorittavat aamutoimet henkilölle aamutoimiautomaattimoduulin sisällä.

Lisätietoja ja ohjeita

Lisätietoja ja ohjeita patenttihakemuksen laatimiseen löytyy PRH:n patenttioppaasta ja patenttikäsikirjasta.

Avaa patenttiopas. (pdf, 3,87 Mt)

Avaa patenttikäsikirja. (pdf, 2,28 Mt)

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.07.2021