Finlands mest betydande designtävling för företag och sammanslutningar har startat

I tävlingen Fennia Prize 22 belönas företag och organisationer som använder design som strategiskt redskap i sin affärsverksamhet. Detta kan visa sig på många olika sätt i produkter, tjänster eller affärskoncept. Tjänstedesign är redan bekant för många företag, men även kundupplevelse kan utvecklas med hjälp av metoder som används inom design. Med strategisk design strävas efter tillväxt och internationalisering på en allt mer konkurrerad marknad.

PRS med i tävlingen Fennia Prize för femte gången

Designtävlingen Fennia Prize 22 arrangeras av Design Forum Finland och Fennia i samarbete med Patent- och registerstyrelsen och Elo. Totalsumman av priserna är 35 000 euro och den doneras av Fennia. Patent- och registerstyrelsen tilldelar i tävlingen sitt eget pris på 5 000 euro för förtjänstfull användning av IPR-rättigheter (Intellectual Property Rights).

Tävlingen är öppen för deltagande från den 16 augusti till den 15 oktober 2021. Experter inom design och näringsliv väljer pristagarna och de som får hedersomnämnanden.

Fennia Prize 22 är en del av helheten Design Forum Finland Awards, och pristagarna presenteras på utställningen DFF Awards våren 2022.

Läs mer om tävlingen på finska och engelska på www.designforum.fi/fenniaprize22


För mer information kontakta

Direktör Anna Lauttamus-Kauppila
Patent- och registerstyrelsen
anna.lauttamus-kauppila@prh.fi
050 563 5724

Kommunikationsexpert Anne Veinola
Design Forum Finland
anne.veinola@designforum.fi
040 548 6407


Utskriftsversion
Uppdaterad 01.09.2021