Fennia Prize 20: Patent- och registerstyrelsens hedersomnämnande till två företag

Patent- och registerstyrelsen (PRS) har i designtävlingen Fennia Prize 20 delat ut ett hedersomnämnande och ett pris på 5 000 euro för framgångsrik användning av immateriella rättigheter (IPR) till företagen Woodio Oy och Konecranes Global Oy.

Woodio Oy har utvecklat ett nytt slags ekologiskt vattentåligt trämaterial av vilket det tillverkar vattenarmaturer, bl.a. lavoarer. Produkterna kombinerar industriell formgivning och ett innovativt förhållningssätt till användning av trämaterial.

Patent har sökts internationellt på armaturerna och deras framställningsförfarande. Woodio Oy har också skyddat sitt varumärke genom att registrera sina viktigaste symboler, såsom företagets namn som varumärke inom EU.

Kranarna i Konecranes Global Oy:s C- och S-serie utnyttjar nya innovativa lösningar som bl.a. förbättrar kranarnas prestanda och förlänger deras livslängd. Produkterna kombinerar tekniskt kunnande och praktisk formgivning.

Konecranes Global Oy har utnyttjat IPR-rättigheter systematiskt i syfte att förbättra konkurrenskraften av sina produkter: utrustningens tekniska lösningar har skyddats med patent och formgivning med mönsterrätt. Dessutom har varumärken registrerats för produktfamiljen i målmarknadsområden på olika håll i världen.

Mer information om tävlingen

I designtävlingen Fennia Prize 20 belönas företag och organisationer som på ett strategiskt sätt använder design i sin affärsverksamhet.

Mer information om tävlingen på finska och alla Fennia Prize 20-pristagarna finns på: https://www.designforum.fi/palkinnot/fennia-prize/erotu-strategisella-muotoiluosaamisella/


För mer information kontakta:

PRS juryordförande, Fennia Prize-jurymedlem
Anna Lauttamus-Kauppila, direktör
Kundservice och kommunikation, PRS
tfn +358 (0)29 509 5800
anna.lauttamus-kauppila(at)prh.fi

Jorma Hanski, direktör
Patent och varumärken, PRS
tfn +358 (0)29 509 5444
jorma.hanski(at)prh.fi


Utskriftsversion
Uppdaterad 26.05.2020