Puheenjohtajan ja muiden nimenkirjoittajien muutosilmoitus

Yhdistysrekisteriin ilmoitetaan kahdenlaisia nimenkirjoittajia: sääntömääräisiä nimenkirjoittajia ja määrättyjä nimenkirjoittajia. Lue lisää nimenkirjoittajista.

Ilmoita nimenkirjoittajien muutokset netissä sähköisessä palvelussa tai paperilomakkeella. Netissä ilmoittaminen on edullisempaa ja nopeampaa kuin paperilomakkeella.

Milloin ilmoitat?

Tee ilmoitus viivytyksettä.

Kuka tekee ilmoituksen netissä?

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen.

Jos yhdistys on ilmoittanut yhdistyksen hallituksen yhdistysrekisteriin, voi myös täysivaltainen hallituksen jäsen allekirjoittaa ilmoituksen. Yhdistykset ovat voineet ilmoittaa hallituksen rekisteröitäväksi 18. syyskuuta 2019 alkaen.

Huomio! Jos hallituksen jäsen on ilmoitettu vain yhdistyksen nimenkirjoittajaksi, hänellä ei ole ilmoituksen allekirjoitusoikeutta.

Ilmoituksen allekirjoittaja tarvitsee suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Jos joku muu kuin allekirjoittaja tekee ilmoituksen, anna silloin ilmoituksen asiointitunnus allekirjoittajalle, jotta hän voi mennä palveluun allekirjoittamaan ilmoituksen.

Mitä ilmoittaminen netissä maksaa?

Nimenkirjoittajien muutosilmoitus netissä maksaa 20 euroa.

Voit samalla ilmoittaa hallituksen muutoksesta ilman lisämaksua. Lue lisää hallituksen ilmoittamisesta.

Maksu suoritetaan sähköisessä palvelussa verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Miten ilmoitat netissä?

Ilmoitus allekirjoitetaan, lähetetään ja maksetaan sähköisessä palvelussa. Maksa ilmoitus palvelussa sen jälkeen, kun ilmoitus on allekirjoitettu.

PRH käsittelee ilmoituksesi vasta, kun olet maksanut sen.

Siirry yhdistysrekisteriin sähköiseen asiointipalveluun tunnistautumalla ensin suomi.fi -palveluun.


Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi ja hinta kalliimpi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Tehtävän päättyminen tai oma ero

Voit tehdä itse ilmoituksen yhdistysrekisteriin, kun olet eronnut tehtävästä tai tehtävä on muutoin päättynyt. Lue ohje tehtävän päättymisestä tai omasta erosta.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistautumalla ensin suomi.fi-palvelussa.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.04.2021