Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Mikä on ilmoituksesi käsittelytilanne?

PRH käsittelee ilmoitukset saapumisjärjestyksessä.

Miten seuraat ilmoituksesi käsittelyn etenemistä?

Näet maksutta yhdistysrekisterin tietopalvelusta ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen yhdistysrekisterissä. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry yhdistysrekisterin tietopalvelun ilmoitushakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Jos olet tehnyt ilmoituksen sähköisesti, voit seurata ilmoituksen käsittelyn etenemistä myös yhdistysrekisterin sähköisestä asiointipalvelusta. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointiin.Avautuu uuteen välilehteen

Voit joutua korjaamaan tai täydentämään ilmoitustasi, jolloin ilmoituksesi käsittelyaika pitenee. Ilmoitus raukeaa, jos et korjaa tai täydennä ilmoitusta PRH:n antamaan määräaikaan mennessä. Perustellusta syystä voit pyytää pidennystä määräaikaan ilmoituksen käsittelijältä.

Sähköisen ilmoituksen yhteyshenkilölle lähetämme tiedon ilmoituksen rekisteröinnistä sähköpostitse. Yhdistysrekisteriote löytyy tällöin yhdistysrekisterin sähköisestä asiointipalvelusta.

Jos ilmoitus yhdistysrekisteriin on tehty paperilomakkeella, lähetämme rekisteröinnin jälkeen yhdistysrekisteriotteen postitse ilmoituksessa mainitulle lisätietojen antajalle tai yhdistykselle.


Nyt käsittelyssä

Katso taulukosta ilmoitustyypeittäin, minä päivinä saapuneita ilmoituksia yhdistysrekisterissä käsitellään. Käsittelytilanne päivitetään viikoittain.

Ilmoitustyyppi Käsittelyssä
(päivitetty 17.6.2024)
Uudet yhdistykset (sähköinen ilmoitus) 14.6.2024
Uudet yhdistykset (paperi-ilmoitus) 3.6.2024
Hallitus- ja nimenkirjoittajien muutos sekä purkautuminen
(sähköinen)
12.6.2024
Hallitus- ja nimenkirjoittajien muutos sekä purkautuminen
(paperi-ilmoitus)
3.6.2024
Sääntömuutosilmoitukset (sähköinen) 12.5.2024
Sääntömuutosilmoitukset (paperi-ilmoitus) 28.4.2024
Ennakkotarkastukset
27.5.2024

Miten pyydät tiettyä rekisteröintiajankohtaa?

PRH poikkeaa ilmoitusten käsittelyjärjestyksestä vain perustellusta syystä. Kun toivot ilmoituksellesi tiettyä ajankohtaa tai kiirehtimistä, muista perustella pyyntösi.

Huomio! Pyynnöt ovat julkisia. Älä laita pyyntöön asioita, joiden et halua tulevan julkisiksi.

PRH huomioi pyynnöt mahdollisuuksien mukaan mutta ei vastaa niihin erikseen.

Ennen ilmoituksen lähettämistä

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella (Y-lomake), rastita sivun 1 kohta Rekisteröinnin ajankohtaa koskeva pyyntö. Lisää paperi-ilmoituksen liitteeksi erillinen pyyntö, jossa perustelet tarvetta rekisteröintiajankohdalle tai kiirehtimiselle.

Ilmoituksen lähettämisen jälkeen

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa tai käsittelyn kiirehtimistä myös ilmoituksen jättämisen jälkeen. Toimi näin myös silloin, kun olet tehnyt ilmoituksen yhdistysrekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Lähetä pyyntö sähköpostilla. Kerro perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta sekä yhdistyksen nimi, mahdollinen Y-tunnus ja tieto, mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy (esimerkiksi diaarinumero).

Lähetä sähköposti osoitteeseen yhdistysasiat[a]prh.fi.

Lue lisää seuraavista:

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.06.2024