Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Heinäkuun tavaramerkki: Dingo

Megahiteistään tunnettu bändi, Dingo, rekisteröitiin kuviomerkiksi, jossa on sanallinen osa, heinäkuussa 2023. Haltijaksi merkittiin yhtyeen keulakuva, laulaja-lauluntekijä Pertti Neumann, jonka mukaan aloittelevan bändin tai artistin kannattaa pohtia brändinsä rekisteröintiä viimeistään silloin, kun on neuvottelemassa levy-yhtiön kanssa ensimmäistä sopimusta.

Ensimmäisen kerran Dingo rekisteröitiin tavaramerkiksi 2000-luvun alussa. Sen jälkeen sattuneiden lapsusten myötä tavaramerkki kuitenkin poistettiin rekisteröinnistä. Nyt Neumann painottaa brändin suojaamisen tärkeyttä. Hän kertoo musiikkibisneksen elävän omanlaisessaan aaltoliikkeessä, joka pitää sisällään niin onnistumisia kuin kompastuskiviäkin. Musiikkialan kaupallistuessa ja markkinoiden edetessä oman brändin suojaamisen tärkeys korostuu entisestään.

Lue Dingon koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi heinäkuun 2024 tavaramerkki on valittu heinäkuussa 2023 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä. Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoja ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.07.2024