Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Toukokuun tavaramerkki: Desibot

Rakennetaan omaa ja tuodaan näkyvyyttä asiakkaan brändille

Vuonna 2013 perustetun yrityksen uusin kehittämiskohde tupsahti esiin noin puolitoista vuotta sitten.

– Oman kansainvälisen verkostomme yhteyksien kautta meille tarjottiin jatkojalostettavaksi alkeellista desinfiointikonetta. Tarve laitteelle oli korona-ajan jäljiltä ilmeinen. Siksi tartuimme tarjoukseen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Neisam Al-Wattar.

Ryhmä lähti kehittämään raakaversiosta suomalaiseen makuun sopivaa, täysin asiakkaan brändin näköiseksi kustomoitavaa uudenlaista desinfiointilaitetta.

Samaan aikaan tuotekehittelyn kanssa ideoitiin desinfiointilaitteelle kuvaavaa, helposti lausuttavaa ja kansainvälisillekin markkinoille sopivaa nimeä. Vaihtoehtoja oli Al-Wattarin mukaan kymmeniä.

– Kun keksimme yhdistää laitteen toimintaa kuvaavat desinfioinnin ja botin, oli ratkaisu helppo: Desibot. Nimi tuntui niin siistiltä.

Rekisteröinti on Al-Wattarin mielestä pieni hinta sen antamasta turvasta omalle työlle.

Lue Desibot-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi toukokuun 2023 tavaramerkki on valittu toukokuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.05.2023