Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Syyskuun tavaramerkki: mylo.

Mukavaan kasvuun lähtenyt mylo. syntyi Lotta Mykkäsen halusta tehdä äitiyslomalla lapsenhoidon lomassa jotain kivaa omaa juttua. Hän keksi alkaa suunnitella ja valmistaa kauniita ja turvallisia lastentarvikkeita. Tänään tuo kuusi vuotta sitten tuttinauhoista alkanut pikku tekeminen työllistää Mykkäsen yrityksessä Lahdessa kokopäiväisesti kaksi henkeä.

– Sain vinkin tavaramerkin rekisteröinnin tarpeellisuudesta paikalliselta startup-järjestöltä, koska meillä nähtiin selkeästi olevan kasvuhalukkuutta. Myös yrityksen hallitukseen saadut ulkopuoliset jäsenet suosittelivat rekisteröintiä. Olen tyytyväinen, että se tuli tehtyä. Nyt voimme rakentaa rauhassa omaa brändiämme ja tiedämme, ettei kukaan voi varastaa ideaamme ja alkaa valmistaa nimissämme samoja tuotteita.

Sanamerkki mylo. rekisteröitiin MYLO Design Oy:n tavaramerkiksi syyskuussa 2022. Oikeiden tavaramerkkiluokkien löytämiseksi Mykkänen sai puhelimitse apua PRH:sta.

Lue mylo.-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi syyskuun 2023 tavaramerkki on valittu syyskuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.
Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.09.2023