Siirry suoraan sisältöön
Valikko

PRH syventää tekoälyn hyödyntämistä patenttihakemusten arvioinnissa

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut uudeksi tekoälypohjaiseksi patenttijulkaisujen hakuohjelmistokseen IPRallyn. Tekoälyn hyödyntäminen patenttihakemusten arvioinnissa aloitettiin PRH:ssa vuonna 2018.

Julkisen hankintaprosessin jälkeen IPRally on nyt otettu käyttöön PRH:n 110 patenttitutkijalle verkkotyökaluna. Ennen tätä PRH käytti saman ratkaisun rajoitettua paikallisversiota kolmen vuoden ajan. Tietoturva oli ratkaisevan tärkeä tekijä uuden ratkaisun valinnassa ja ISO-sertifioitu IPRally täytti hankinnassa asetetut tiukat vaatimukset.

IPRally auttaa löytämään, analysoimaan ja luokittelemaan patentteja tehokkaasti käyttäen koneoppimista. IPRallyn ratkaisu perustuu selitettävään tekoälyyn, joka antaa käyttäjälle aiempaa paremman hallinnan. Tavoitteena on merkittävän ajansäästön lisäksi parempi hakutarkkuus, vielä entistäkin laadukkaammat patenttipäätökset ja sitä kautta myös vahvemmat patentit.

“Olemme käyttäneet IPRallya kolmen vuoden ajan, ja työkalu on otettu erittäin hyvin vastaan tutkijoidemme keskuudessa. Ennen pilvipohjaiseen versioon siirtymistä käytimme paljon aikaa ja vaivaa IPRallyn tietoturvan stressitestaukseen, joka osoittautui moitteettomaksi myös meille räätälöityjen lisäjärjestelyjen osalta. Tämän lisäksi teimme laajat suorituskykytestit, joissa IPRally ylitti odotuksemme. Tämä on meille ensisijaisesti laatuinvestointi. Näemme patenttien laadun parantuvan tekoälyn ansiosta tällä hetkellä, eikä vain vaikutus jää vain virastoon – tästä hyötyy koko arvoketju ja kaikki sidosryhmät", kertoo PRH:n asiakkuuspäällikkö Jorma Lehtonen.

IPRally Technologies Oy

IPRally Technologies on suomalainen vuonna 2018 perustettu ohjelmistoyritys. Yritys kertoo tehtäväkseen tarjota vaivattoman pääsyn tekniseen tietoon sekä immateriaalioikeuksien laadun ja innovaatioiden edistämisen. IPRally tarjoaa selitettävää tekoälyä patenttitutkimuksiin intuitiivisen verkkoalustan kautta. Alustaa käyttävät yritykset, patenttitoimistot, tutkimuslaitokset ja julkiset patenttivirastot.

Lue IPRally Techologies Oy:n lehdistötiedote aiheesta englanniksi.Avautuu uuteen välilehteen

Lisätietoja:
Jorma Lehtonen
etunimi.sukunimi@prh.fi
+358 29 509 5904

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 13.07.2023