Siirry suoraan sisältöön
Valikko

PRH kehittää pohjoismaista patenttiyhteistyötään

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) allekirjoitti 22.3.2023 Ruotsin teollisoikeusviraston (PRV) ja Tanskan, Norjan ja Islannin patenttiviranomaisten yhteistyöorganisaation Nordic Patent Instituten (NPI) kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan patentointipalveluihin liittyvän yhteistyön kehittämiseksi.

Yhteisenä päämääränä on luoda Pohjoismaista entistäkin hedelmällisempi ympäristö uutta teknologiaa luoville yrityksille, tutkimuslaitoksille ja keksijöille.

Yhteisymmärryspöytäkirja sisältää kolme päätavoitetta:

  • PRH, PRV ja NPI toimivat jokainen tutkivina viranomaisina Maailman henkisen omaisuuden järjestön WIPOn hallinnoimassa kansainvälisessä patentinhakujärjestelmässä (PCT), joten niiden välistä yhteistyötä WIPOssa lisätään.
  •  Pohjoismaista yhteistyötä kehitetään vastaavasti Euroopan patenttijärjestössä (EPOrg), joka vastaa nykyisestä eurooppapatenttijärjestelmästä ja tulevasta yhtenäispatenttijärjestelmästä.
  •  Lisäksi virastot tekevät yhteistyötä patenttihakemusten käsittelyyn ja tutkimiseen liittyvissä kysymyksissä esimerkiksi luomalla järjestelmällisiä tapoja jakaa parhaita käytäntöjä keskenään.


Kuva: Nordic Patent Institute


Kuvassa pohjoismaisten patenttivirastojen pääjohtajat vasemmalta lukien:

Kathrine Myhre (NIPO, Norja)
Peter Strömbäck (PRV, Ruotsi)
Borghildur Erlingsdottir (ISIPO, Islanti)
Antti Riivari (PRH, Suomi)
Sune Stampe Sorensen (DKPTO, Tanska)

Lisätietoja:
Jorma Lehtonen
Asiakkuuspäällikkö
p. 029 509 5904

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 29.03.2023