Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Marraskuun tavaramerkki: Grabbarna Flytt -kuviomerkki

Kaverukset perustivat Grabbarna Flytt -muutto- ja logistiikkayrityksen vuonna 2015 saadakseen vähän taskurahaa ja ilmaista treeniä painavien kalusteiden kantamisesta. Kasvun myötä kundit alkoivat miettiä yrityksen kehittämistä. Svenska Handelshögskolanin opinnoista he olivat saaneet muun hyvän tiedon ohessa oppia myös aineettoman omaisuuden suojaamisesta.

– Tiesimme suojausmahdollisuuksista ja huomasimme, että nyt oli tullut aika suojata logomme. Sehän on työllämme rakentamamme ja kasvattamamme brändin keskipiste, kertoo Mikael Sarpaneva.

Viimeisin Grabbarna Flytt -kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin yrityksen tavaramerkiksi marraskuussa 2022. Samaan aikaan tehtiin rekisteröinti myös Ruotsissa, jonne yritys laajeni vuonna 2018. Kansallisiin rekisteröinteihin päädyttiin, koska yritys toimii pääasiassa Pohjoismaissa.

– Kaikilla aloilla on kilpailua ja markkinatilanne on haastava. On järkevää varmistaa, ettei muilla ole oikeutta hyödyntää oman työn tulosta. Koskaan ei tiedä, haluaisiko joku kokeilla kopiointia tietäen tai tietämättään.

Lue Grabbarna Flytt -tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi marraskuun 2023 tavaramerkki on valittu marraskuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.
Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.11.2023