Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Maaliskuun tavaramerkki: Nilkko

Leikittelevä tarina auttaa painamaan nimen mieleen

Muinaisen tarinan mukaan jättiläinen on Mäntyharjulla kulkiessaan istahtanut kallion päälle keittelemään velliä ja uittamaan nilkkojaan Kallavedessä. Kiveen tuli siitä iso painauma, ja kalliota alettiin kutsua Nilkon kallioksi.

– Nilkko pullahti esiin, kun taas kerran istuimme saunan lauteilla ja mietimme erottuvaa nimeä pienpanimolle, kertoo panimoa päätyökseen pyörittävä Iiro Heikkilä.

Viime vuonna Nilkossa järjesteltiin asioita uudella tavalla. Samalla ymmärrettiin tavaramerkin arvo.

– Onneksi ei ehtinyt käydä hassusti. Jos joku olisi napannut nimemme, olisimme olleet todella pulassa. Haluankin muistuttaa tulevia yrittäjiä siitä, että vaikka alussa on paljon monenlaista työtä, aineettoman omaisuuden suojaus pitää myös hoitaa kuntoon. Tavaramerkin rekisteröinti on taloudellisesti pieni satsaus sen valtavaan merkitykseen nähden.

Lue Nilkko-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi maaliskuun 2023 tavaramerkki on valittu maaliskuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.Avautuu uuteen välilehteen


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 10.03.2023