Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Elokuun tavaramerkki: Isännöinti ILO Oy:n ILO-kuviomerkki

Isännöinti ILO sai nimensä reippaan nimipyörittelyn tuloksena. Se pulpahti esiin yrityksen palvelukonseptista ja tuntui heti ainoalta oikealta. Silti Päivi Viljamaa-Helkiö muistaa hyvin, kuinka perhoset pyörivät vatsassa.

– Halusimme silloisen yhtiökumppanini kanssa yritykselle nimen, joka on lyhyt ja ytimekäs, aikaa kestävä ja toimialaa kuvaava. Toisaalta halusimme uudistaa alan mielikuvaa eläköityvien miesten linnakkeena.

Pelko, että joku nappaa hyvän nimen, muistutti yrittäjää rekisteröintitarpeesta. Hän oli pannut merkille, että ilo-sanaa käyttäviä yrityksiä on paljon.

– Nyt meille on varmistettu kuviomerkkimme käyttö ja voimme rakentaa brändiämme rauhassa pitkäjänteisesti. Merkki vahvistaa tapaamme toimia keskenämme ja palvella asiakasta. Hyvillä mielin tehty työ näkyy tyytyväisyytenä.

ILO-kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin Isännöinti ILO Oy:n tavaramerkiksi elokuussa 2022 kolmessa eri tavaramerkkiluokassa.

Lue ILO-kuviomerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi elokuun 2023 tavaramerkki on valittu elokuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.
Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.08.2023