EPO tiedottaa: Vetypatentit siirtyvät kohti puhtaan energian teknologioita
Euroopan patenttivirasto EPOn on julkaissut tutkimuksen vetyyn liittyvistä innovaatioista yhdessä Kansainvälisen energiajärjestön (International Energy Agency, IEA) kanssa.
Raportti “Hydrogen patents for a clean energy future" hyödyntää kansainvälisistä patenttiperheistä (international patent families, IPFs) kerättyä dataa antamaan kokonaisvaltaisen ja ajantasaisen näkemyksen vetyteknologiaan perustuvien ratkaisujen kehitystilanteeseen.
Tutkimuksen keskeisimpinä tuloksina nousivat esiin:
- Vetyyn liittyvät innovaatiot siirtyvät kohti vähäpäästöisiä ratkaisuja. Näissä Eurooppa ja Japani ovat ottamassa johtavaa roolia, USA puolestaan on menettämässä asemaansa. Elektrolyysilaitteiden valmistuskapasiteetissa Eurooppa on saamassa etumatkaa kilpailijoihin nähden.
- Saksa (11 %), Ranska (6 %) ja Alankomaat (3 %) ovat Euroopan maista kärjessä vetyteknologioihin liittyvien ratkaisujen patentoinnissa. Saksan, Ranskan ja Alankomaiden jälkeen Euroopan maista kymmenen kärjen muodostavat Iso-Britannia, Sveitsi, Tanska, Italia, Itävalta, Suomi ja Belgia.
- Loppukäyttäjille tarkoitetuissa ratkaisuissa autoteollisuus jatkaa innovaattoreiden keskeisimpänä kiinnostuksen kohteena. Muilla alueilla, kuten pitkän matkan liikenteeseen, voimalaitoksiin ja raskaaseen teollisuuteen liittyvissä ratkaisuissa, on vielä lisättävä ponnisteluja.
- Startup-yritykset, joilla on vetyteknologiaan liittyviä patentteja, keräsivät yli puolet alan yrityksiin tehdyistä lähes 10 miljardin euron riskipääomasijoituksista viime vuosikymmenen aikana.
Koko tutkimus on luettavissa englanniksi EPOn verkkosivuilla.Avautuu uuteen välilehteen
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 19.01.2023