Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Joulukuun tavaramerkki: Alma Median kuviomerkit

Suojaustarpeet ennakoidaan ja oikeuksia valvotaan valppaasti

Alma Media Suomi Oy:n joulukuussa 2021 tavaramerkeiksi rekisteröimät kuviomerkit toivat kaivatun lisän Suomen tunnetuimpiin brändeihin kuuluvan Etuovi.comin viestintään ja markkinointiin. Logosta tuttu ovikuvio rekisteröitiin yksinoikeudella, kun mobiilikäyttöön ja somen profiilikuvaksi tarvittiin yksinkertainen ja pienenäkin helposti tunnistettava kuvake.

Etuovi.com- ja Vuokraovi.com-logot on rekisteröity kuviomerkkeinä EU-tavaramerkeiksi. Sanamerkki Etuovi.com on hyväksytty Suomessa laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon. Sen käyttöä ja näkyvyyttä seurataan Alma Mediassa tarkasti myös siksi, että luettelopaikan säilyttämiseksi näyttö tavaramerkin tunnettuudesta on osoitettava viiden vuoden välein.

Lue Alma Median kuviomerkkien koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi joulukuun 2022 tavaramerkki on valittu joulukuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.12.2022