Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Marraskuun tavaramerkki: Smaak

Tavaramerkki on brändin henkivakuutus

Musti Groupin Anu Heikkilän mukaan brändillä on heidän toimialallaan iso rooli. Brändin rakentamisessa ja sen hallinnassa tavaramerkin rekisteröinti on välttämätöntä. Mustille se on koko toiminnan perusasioita. Muuten muut tahot voivat hyödyntää kehitystyötä. Musti Groupin omia tavaramerkein suojattuja tuotebrändejä on reilu kymmenen.

Smaak rekisteröitiin Musti ja Mirri Oy:n tavaramerkiksi marraskuussa 2021 sekä sanamerkkinä että kuviomerkkinä, jossa on sanallinen osa. Smaak-merkistä on tehty myös kansainvälinen Madridin järjestelmän mukainen tavaramerkkihakemus, joka on kohdistettu Norjaan ja Ruotsiin.

– Kaikki tavaramerkkiasiamme kulkevat keskitetysti. Tarpeen mukaan olemme hakeneet myös EU-tavaramerkkejä. Asioiden valmistelussa ja hoidossa luotamme ulkopuoliseen asiantuntijaan, Heikkilä kertoo.

Lue Smaak-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi marraskuun 2022 tavaramerkki on valittu marraskuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.11.2022