Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tilasto tavaramerkeistä: Orion, Veikkaus ja Valio ovat suurimmat tavaramerkkien omistajat Suomessa 2022

PRH:n ylläpitämässä tavaramerkkirekisterissä Orion, Veikkaus ja Valio ovat suurimmat kansallisten tavaramerkkien omistajat Suomessa lokakuussa 2022.

Orion Oyj:llä on 331 kansallista tavaramerkkiä, Veikkaus Oy:llä 311 ja Valio Oy:llä 309 tavaramerkkiä.

Orionin tavaramerkkejä ovat muiden muassa Nasolin, Resilar ja Burana, jota haettiin rekisteröitäväksi sanamerkkinä 1977. Veikkaukselle on rekisteröity muiden muassa tavaramerkit Keno ja Ässä-arpa. Valion tavaramerkkejä ovat muiden muassa Oivariini, Oltermanni ja Koskenlaskija.

Eniten voimassa olevia kansainvälisiä rekisteröintejä Suomessa on Henkel AG & Co. KGaA:lla sekä Chanelilla.

Katso tilasto 10 suurimmasta tavaramerkkien omistajista prh.fi-sivustolla.

Tilastot tavaramerkeistä

PRH julkaisee tavaramerkeistä tilastoja, kuten hakemusmäärät kuukausittain ja tavaramerkkihakemusten määrät luokittain sekä maittain. Myös suurimmista kansainvälisten rekisteröintien haltijoista julkaistaan oma tilasto.

Tutustu PRH:n julkaisemiin tilastoihin tavaramerkeistä prh.fi-sivustolla.

Rekisterissä noin 195 000 tavaramerkkiä

PRH:n ylläpitämässä rekisterissä on kaikkiaan kansallisia tavaramerkkejä noin 195 000, joista vireillä tai voimassa olevia on noin 65 000. Lisäksi rekisterissä on tiedot noin 73 000 Suomeen kohdistetusta kansainvälisestä rekisteröinnistä, joista vireillä tai voimassa olevia on noin 32 000. Tutustu tarkemmin tavaramerkkeihin Tavaramerkkihaku-palvelussa.Avautuu uuteen välilehteen

Tietoa tavaramerkeistä prh.fi-sivustolla

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki toimii siis erottamisvälineenä markkinoilla. Tavaramerkki on tarkoitettu käytettäväksi elinkeinotoiminnassa, mutta tavaramerkin hakijana ja haltijana voi myös olla yksityishenkilö. Lue lisää tavaramerkeistä prh.fi-sivustolla.

Lisätietoa:
Tuulimarja Myllymäki
Johtava neuvontalakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. ma-pe 029 509 5399

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 23.10.2022