Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kesäkuun tavaramerkki: Creative Finland

Jatkuvuutta tekemiseen ja iso viesti yhteistyökumppaneille

Creative Finland on suomalaisen luovan talouden verkkomedia ja verkosto alan toimijoille.

Monimuotoisen alan viestintäverkostoa väri-iloisesti symboloiva kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin Luovan talouden agentit ja managerit yhdistys ry:n eli AGMAn tavaramerkiksi kesäkuussa 2021.

AGMA muun muassa ylläpitää Creative Finland -verkkomediaa, jolla tuotetaan luovien alojen ajankohtaista tietoa ja vahvistetaan luovan talouden yhteiskunnallista roolia ja liiketaloudellista asemaa.

Rekisteröinnillä yhdistys halusi osoittaa, että Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana luovien alojen koordinointihankkeena edennyttä työtä oli tehty tosissaan ja jatkuvuutta halutaan ylläpitää julkisen rahoituksen päätyttyäkin. Tavaramerkin hakemisella yhdistys antaa myös alan toimijoille hyvän esimerkin aineettoman omaisuuden suojaamisen mahdollisuuksista ja merkityksestä.

Lue Creative Finlandin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi kesäkuun 2022 tavaramerkki on valittu kesäkuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 09.06.2022