Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Fennia Prize 22: Patentti- ja rekisterihallituksen kunniamaininnat kahdelle yritykselle

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) jakoi tämän vuoden Fennia Prize -muotoilukilpailussa kunniamaininnan ja 5 000 euron arvoisen palkinnon immateriaali- eli IP-oikeuksien (IPR) menestyksekkäästä hyödyntämisestä. IPR Excellence -kunniamaininta myönnettiin tällä kertaa kahdelle yritykselle, Genelec Oy:lle ja Mysoda Oy:lle.

Genelec Oy

Teollinen muotoilu on ollut tärkeää kaiutinvalmistaja Genelecille jo yli 20 vuotta. Yritys hyödyntääkin muotoilua toiminnassaan strategisesti. Akustisessa tuotteessa muodolla on merkitystä ulkonäön lisäksi myös kaiuttimen suorituskykyyn ja äänenlaatuun.

Kaiuttimiensa muotoilua Genelec on suojannut aktiivisesti mallioikeuksilla. Genelecillä on myös kymmeniä rekisteröityjä tavaramerkkejä eri puolilla maailmaa. Lisäksi yritys on patentoinut lukuisia kaiuttimiin ja äänentoistoon liittyviä teknisiä ratkaisuja.

Genelec 6040R Smart Active -kaiutin (kuva: Genelec Oy)

Mysoda Oy

Muotoilulla on keskeinen rooli Mysodan toiminnassa, mikä näkyy yrityksen tuotteissa. Mysoda on halunnut suunnitella hiilihapotuslaitteen, joka on sekä ekologinen että kaunis. Yrityksen valmistama Mysoda Woody -hiilihapotuslaite toimiikin keittiössä paitsi teknisenä laitteena niin myös sisustuselementtinä.

Mysoda Woody -hiilihapotuslaitteen muotoilu on suojattu mallioikeusrekisteröinnillä EU:ssa, Isossa-Britannissa, Norjassa ja Sveitsissä. Mysoda-tavaramerkki on rekisteröity Suomessa ja Euroopassa yritykselle tärkeimmissä tavaramerkkiluokissa.

Mysoda Woody -hiilihapotuslaite (kuva: Veikko Kähkönen)

Fennia Prize

Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Sen järjestävät Design Forum Finland ja Fennia yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen ja Elon kanssa. Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan.

Fennia Prize 22 on osa Design Forum Finland Awards –palkintokokonaisuutta. Design Forum Finland Awards -näyttely on avoinna Glasshouse Helsingissä 5.–28.5.2022.

Lisätietoa kilpailusta ja kaikkien palkittujen esittelyt löytyvät osoitteesta www.designforum.fi/fenniaprize22Avautuu uuteen välilehteen

Lehdistökuvat ovat ladattavissa osoitteessa www.designforum.fi/medialle/Avautuu uuteen välilehteen

#fenniaprize #dffawards22

Lisätiedot:

PRH:n tuomariston puheenjohtaja ja Fennia Prize -tuomariston jäsen
Johtaja Anna Lauttamus-Kauppila
Asiakaspalvelut ja viestintä, PRH
puh. +358 (0)29 509 5800
anna.lauttamus-kauppila(at)prh.fi

Johtaja Jorma Hanski
Patentit ja tavaramerkit, PRH
puh. +358(0)29 509 5444
jorma.hanski(at)prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 04.05.2022