Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yrityskiinnityksiä vahvistettu tänä vuonna lähes 17,7 miljardin euron arvosta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on vahvistanut tänä vuonna tammi-maaliskuussa yrityskiinnityksiä lähes 17,7 miljardin euron arvosta. Viime vuonna vastaavaan aikaan vahvistettiin kiinnityksiä 4,1 miljardin arvosta.

Koko viime vuonna vahvistettiin yrityskiinnityksiä 41,4 miljardin arvosta.

Yrityksiä, joilla on voimassa yrityskiinnityksiä, on tällä hetkellä yrityskiinnitysrekisterissä lähes 70 000. Vuonna 2019 lukumäärä oli noin 67 000.

Mikä yrityskiinnitys on?

Yrityskiinnitystä voi hakea vain kaupparekisteriin merkitylle yritykselle.

Yrityksen omistama elinkeinotoimintaan kuuluva irtain omaisuus voidaan kiinnittää ja sen hallintaa luovuttamatta pantata saamisen vakuudeksi.

Kiinnitettyä omaisuutta saa luovuttaa ja käyttää normaalin elinkeinotoiminnan edellyttämällä tavalla, eli säännöllinen tavaranvaihto tai omaisuuden tarpeellinen uusiminen elinkeinotoimintaan tavallisesti kuuluvana on mahdollista.

Yrityskiinnitys on uudistamatta voimassa, kunnes se kuoletetaan. Yrityskiinnitystä voi hakea joko yritys itse tai velkoja.

PRH:n Virre-tietopalvelussa voi tarkistaa, onko yrityksellä yrityskiinnityksiä. Virrestä voi myös ostaa ja itse tulostaa sähköisen rasitustodistuksen.

Lue lisää yrityskiinnityksestä prh.fi-sivuilla.

Lisätietoja:
Eija Lanne
lakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. ma–pe 050 528 8714

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 03.05.2022