Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Helmikuun tavaramerkki: Siiwege

Suojaus on kasvun edellytys, sen helppous yllätti

Siiwege mahdollistaa tulisilla "siivillä" herkuttelun myös kasvissyöjille. Helmikuussa 2021 Siiwege rekisteröitiin ravintola- ja kastikeliiketoimintaa pyörittävän Hot Wings Oy:n, tai tutummin Siipiweikkojen, tavaramerkiksi.

Parin viime vuoden aikana Hot Wings on rekisteröinyt itselleen seitsemän tavaramerkkiä. Suojauksen tarpeellisuus nousi esiin vuonna 1993 perustetun yrityksen toiminnan lähdettyä huimalle kasvu-uralle. Huomattiin, ettei Siipiweikot aputoiminimenä antanut parasta mahdollista suojaa yrityksen aineettomalle omaisuudelle.

– Tavaramerkin hakeminen osoittautui odotuksianikin helpommaksi. PRH:n tavaramerkkineuvonnasta sain hyviä vinkkejä tavaramerkkiluokkien määrittelyyn sekä vihjeitä mahdollisia tuleviakin tarpeita ajatellen. Otimme tavaramerkkiluokissa varman päälle, vaikka voihan luokkia lisätä myöhemmin. PRH:n tietopalvelusta löysin mielenkiintoisia esimerkkejä siitä, millaisia sloganeita on rekisteröity ja mihin tavaramerkkiluokkiin, kertoo markkinointi- ja kasvujohtaja Joonas Koivumaa .

Lue Siiwege-tavaramerkin koko tarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi helmikuun 2022 tavaramerkki on valittu helmikuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 08.02.2022