Siirry suoraan sisältöön
Valikko

KHO piti voimassa PRH:n valvontapäätöksen Emil Cedercreutzin säätiön toiminnan saattamiseksi vastaamaan säätiölakia ja säätiön tarkoitusta

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on 19.1.2022 antamallaan päätöksellä hylännyt Emil Cedercreutzin säätiön tekemän valituksen hallinto-oikeuden päätöksestä (28.7.2020). Hallinto-oikeus katsoi, että Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on voinut säätiölain nojalla määrätä säätiön ryhtymään toimiin saattaakseen toimintansa vastaamaan säätiölakia ja säätiön tarkoitusta.

Asiassa on ollut kyse siitä, onko Emil Cedercreutzin säätiö toiminut säätiön tarkoituksen ja sääntöjen vastaisella tavalla, kun se on toiminut säätiön hallinnoiman (erillis)rahaston sääntöjen mukaisesti, ja onko PRH:lla siten ollut säätiölain perusteella valtuudet katsoa säätiön toimineen sääntöjensä vastaisesti ja määrätä säätiö korjaamaan toimintaansa.

KHO toteaa päätöksessään, että "säätiön säännöistä ilmenevät säätiön tarkoitus ja toimintamuodot ja muut sääntöjen määräykset on otettava huomioon arvioitaessa sitä, mikä toiminta on säätiölle sallittua".

PRH:n määräyksen noudattamiselle asetettu määräaika on KHO:n päätöksellä pidennetty päättymään 31. maaliskuuta 2022.

Lue päätös KHO:n verkkosivuilla.Avautuu uuteen välilehteen

Lisätiedot
Outi Teräskallio
Lakimies
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
p. 029 509 5638

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 04.02.2022