Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tammikuun tavaramerkki: Cloettan värimerkki

Väriyhdistelmä vie ajatukset tuttuun makumaailmaan

Kun toffeeseen yhdistetään salmiakkia, syntyy hopeanhohtoinen seos. Siitä lienee saanut nimensä Cloetta Suomen edeltäjän makeisyhtiö Hellaksen vuonna 1963 markkinoille tuoma aivan uudentyyppinen makeinen, Hopea Toffee. Maun lisäksi salmiakkitoffeepatukan käärekin erottui muista, ja sen raidallinen värimaailma jäi ihmisten mieliin.

– Kun meille syntyi ajatus, että haluaisimme käyttää vakiintunutta väriyhdistelmää laajemminkin, selvitimme värimaailman tunnistettavuutta kuluttajakyselyin. Hämmästyimme, miten suuri fanijoukko Hopea Toffeelle löytyi ja mitä kaikkea, esimerkiksi lapasia ja villasukkia oli tehty selvästi tunnistettavin värein, kertoo Cloetta Suomi Oy:n markkinointijohtaja Hanna Korhonen .

Värimerkki rekisteröitiin Cloetta Suomen tavaramerkiksi tammikuussa 2021 tavaramerkkiluokassa 30 makeisille, purukumille ja toffeemakeisille. Värimerkin katsottiin tulleen erottamiskykyiseksi tavaramerkiksi vuosikymmeniä kestäneen käytön kautta.

Lue Cloettan värimerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi tammikuun 2022 tavaramerkki on valittu tammikuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 19.01.2022