Marraskuun tavaramerkki: Stagent

Sanaleikistä syntyi hauskasti erottuva tavaramerkki

Kuva: Stagent Oy

Stage plus Agent, siis Stagent. Vuonna 2017 perustettu ohjelmatoimisto välittää esiintyviä taiteilijoita erilaisille esiintymisareenoille ravintoloista yksityis- ja yritystilaisuuksiin. Kekseliäs nimi ponnahti välittömästi suosikiksi pienen porukan kokoonnuttua aivoriiheen ennen yrityksen perustamista.

– Stagent tuntui heti hauskalta. En edes muista, mitä muita nimiä oli esillä. Perusajatuksena meillä oli, että nimi olisi melko lyhyt, iskevä ja mieleenpainuva, kertoo Stagent Oy:n toimitusjohtaja Juuso Eloranta.

– Alussa meille kävi kuten monelle muullekin yritykselle, ettemme heränneet heti huomaamaan, kuinka tärkeää on suojata oma nimi ja brändi, ettei tulisi epäselvyyksiä tai suoria väärinkäytöksiä keksimämme nimen käytön suhteen. Tärkeää tietoa asiasta saimme muun muassa PRH:n uutiskirjeistä. Niinpä hoidimme asian kuntoon.

Stagent-sanamerkki rekisteröitiin tavaramerkiksi marraskuussa 2020.

Lue Stagentin koko tavaramerkkitarina.

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi marraskuun 2021 tavaramerkki on valittu marraskuussa 2020 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.11.2021