Heinäkuun tavaramerkki: Loihdi mielen maisema

Kuva parvekkeen seinistä ennen ja painettujen kuvalevyjen asentamisen jälkeen. Kuva parvekkeen seinistä ennen ja painettujen kuvalevyjen asentamisen jälkeen.

Loihdi mielen maisema -palvelu syntyi, kuten monet keksinnöt, vastauksena lähellä piileskelleeseen käytännön ongelmaan: Mitä tehdä likaisenharmaille kerrostaloparvekkeen lasikuituseinille? Lopulta idea kiteytyi ratkaisuksi elävöittää kaupunkiympäristöä loihtimalla sinne oma mielimaisema kuvasta painattamalla.

Loihdi mielen maisema -palvelun kuviomerkki rekisteröitiin toiminimi Mimagon haltijan Mia Immosen tavaramerkiksi heinäkuussa 2020. Painettu kuvalevy on saanut myös hyödyllisyysmallisuojan.

– Menin PRH:n nettisivuille. Tavaramerkkihakemuksen tekeminen oli yksinkertaista, mutta hyödyllisyysmallin hakemiseen tarvitsin ja sain virastosta hyvää apua. Minua autettiin korjausten teossa ja kerrottiin, mitä kannattaa tehdä. Opin itse prosessista valtavasti. Siitä kaikesta uskon olevan paljon apua tulevaisuudessa tuoteperhettä kasvatettaessa, Mia Immonen kertoo.

Mimagon toiminta koostuu monista puroista. Loihdi mielen maisema -palvelu on nyt Immosen lippulaivalapsi ja toivottavasti tulevaisuuden iso puro.

Lue Loihdi mielen maisema -tavaramerkin koko tarina.

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi heinäkuun 2021 tavaramerkki on valittu heinäkuussa 2020 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.07.2021