Fennia Prize 20: Patentti- ja rekisterihallituksen kunniamaininnat kahdelle yritykselle

Patentti- ja rekisterihallitus jakoi tämän vuoden Fennia Prize -muotoilukilpailussa kunniamaininnan ja 5 000 euron arvoisen palkinnon immateriaali- eli IP-oikeuksien (IPR) menestyksekkäästä hyödyntämisestä. IPR Excellence -kunniamaininta myönnettiin tällä kertaa kahdelle yritykselle, Woodio Oy:lle ja Konecranes Global Oy:lle.

Woodio Oy on kehittänyt uudenlaisen ekologisen vedenkestävän puumateriaalin, josta se valmistaa vesikalusteita, mm. lavuaareja. Tuotteissa yhdistyvät teollinen muotoilu ja innovatiivinen lähestymistapa puumateriaalin käyttöön.

Kalusteisiin ja niiden valmistusmenetelmään on haettu patenttia kansainvälisesti. Woodio Oy on myös suojannut brändiänsä rekisteröimällä tärkeimmät tunnuksensa mm. yrityksen nimen tavaramerkkinä EU-alueella.

Konecranes Global Oy:n C- ja S-sarjan nostolaitteissa on hyödynnetty uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka mm. parantavat laitteiden suorituskykyä ja pidentävät niiden käyttöikää. Tuotteissa yhdistyvät tekninen osaaminen ja tarkoituksenmukainen muotoilu.

Konecranes Global Oy on käyttänyt IPR-oikeuksia järjestelmällisesti parantamaan tuotteiden kilpailukykyä: laitteiden teknisiä ratkaisuja on suojattu patenteilla ja muotoilua mallioikeuksilla. Lisäksi tuoteperheelle on rekisteröity tavaramerkkejä kohdemarkkina-alueilla eri puolilla maailmaa.

Lisätietoa kilpailusta

Fennia Prize 20 -muotoilukilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Fennia Prize -kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Lisätietoa kilpailusta ja kaikkien palkittujen esittelyt löytyvät osoitteesta:
https://www.designforum.fi/palkinnot/fennia-prize/erotu-strategisella-muotoiluosaamisella/


Lisätiedot:

PRH:n tuomariston puheenjohtaja ja Fennia Prize -tuomariston jäsen
Johtaja Anna Lauttamus-Kauppila
Asiakaspalvelut ja viestintä, PRH
puh. +358 (0)29 509 5800
anna.lauttamus-kauppila(at)prh.fi

Johtaja Jorma Hanski
Patentit ja tavaramerkit, PRH
puh. +358(0)29 509 5444
jorma.hanski(at)prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.05.2020