Onko sinut hyväksytty aiemmin tutkintoon?

Jotta voit osallistua tutkintokokeeseen, sinulla tulee olla voimassaoleva osallistumislupa tutkintoon.

Seuraavissa tapauksissa riittää, että ainoastaan ilmoittaudut tutkintokokeeseen:

  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan HT- tai HTM-tutkintoon vuonna 2015 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2015 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT- ja/tai KHT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan JHT-tutkintoon ja haluat osallistua HT- ja/tai JHT-tutkintoon.
  • Jos olet JHTT-tilintarkastaja tai JHTT-tilintarkastajan hyväksymisesi on väliaikaisesti lakkautettu, voit ilmoittautua suoraan siirtymäkokeeseen.

Osallistumislupa voimassa usean vuoden ajan

Osallistumislupa HT-, HTM-, KHT- ja JHT-tutkintoihin on voimassa myöntämisvuoden ja viisi seuraavaa kalenterivuotta. JHTT-tutkinnon osallistumislupa on voimassa myöntämisvuoden ja neljä seuraavaa kalenterivuotta.

Esimerkki: Sinut on viimeksi hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2015, joten osallistumislupasi KHT-tutkintoon on voimassa vuoteen 2020 saakka.

Jos olet suorittanut yhden osan HT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2017, yhden osan suoritus on voimassa vuoden 2022 loppuun.

Jos olet suorittanut osan HTM- tai KHT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2015, voit suorittaa aiemman tilintarkastuslain mukaisen tutkinnon loppuun vielä 2020.

Osallistumislupa tutkintokohtainen

Jos haluat osallistua tutkintoon, johon et ole aiemmin saanut osallistumislupaa, sinun tulee hakea osallistumislupaa kyseiseen tutkintoon.

Esimerkki: Sinut on hyväksytty 2017 osallistumaan HT-tutkintoon. Tänä vuonna haluat osallistua sekä HT- että KHT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa KHT-tutkintoon ja ilmoittautua sekä HT- että KHT-tutkintoon.

Kysyttävää tutkintoon hakemisesta tai ilmoittautumisesta? Lähetä sähköpostia: tilintarkastusvalvonta@prh.fi

Haku- ja ilmoittautumislomakkeet


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.02.2020